Vágólapra másolva!
Teljes magyar sikert hozott a Colorado Springsben megrendezett Rocky Mountain Championship elnevezésű sportlövő-viadal, amelyen a két magyar induló közül Sidi Péter első, Jákó Csaba pedig második lett.
Forrás: ORIGO
Két magyar éremvadász: Jákó Csaba és Sidi Péter

Az USA Olimpic Training Center-ben megrendezett Rocky Mountain Championship elnevezésű sportlövő-viadal utolsó záró versenyszámát vasárnap délelőtt rendezték meg. A hazai színeket két sportlövőnk képviselte: Sidi Péter megnyerte a záró, légfegyveres versenyszámot és egyben az egész versenysorozatot is, míg Jákó Csaba (aki a szabadpuska versenyszámokban remekelt, többek között az összetettben elért országos csúcsbeállításával) a második lett.

A verseny izgalmára jellemző, hogy a két légfegyveres versenyszámban jobb utolsó sorozattal Sidi Péter szerezte meg a győzelmet az indiai junior világcsúcstartó előtt. A két verseny alatt a 120 lövésből mindössze 6 hibát vétett (598, 596), amely az olimpiai tréning centrum minden idők legjobb eredménye és pályacsúcsa.

A két magyar versenyző ezzel még nem fejezte be az amerikai kiküldetését, hiszen a következő héten egy légfegyveres versenysorozaton indulnak, melyen a teljes amerikai válogatott is részt vesz. Az újabb sorozat három részből áll, s mindegyik döntővel zárul majd. Így a két versenyzőnek nagyon jó felkészülést jelent az elkövetkezendő világversenyek előtt.