Vágólapra másolva!
A norvég Bente Skari megszerezte második aranyérmét az olaszországi Val di Fiemmében zajló északisí-világbajnokságon. A klasszikus stílusban rendezett 10 km-es sífutószám címvédője a papírformának megfelelően magabiztosan győzött, már az  első idő-ellenőrzőpontnál az élre állt.
Forrás: EPA
Skarit megszorítani sem lehetett Fotó: EPA

Skari 21 másodperccel előzte meg legnagyobb riválisát, az észt Kristina Smigunt. A vb eddigi mindhárom versenyén norvég siker született, sőt a kiosztott kilenc éremből hatot az északi ország képviselői nyertek.

"Jó formában érkeztem a világbajnokságra, így nem lepett meg, hogy a keddi nyitószám után ezúttal is fantasztikusan síeltem. Amúgy a 10 km-es klasszikus stílusú verseny a kedvencem, ezért elvártam magamtól a győzelmet. Hét kilométer után már éreztem, hogy nem veszíthetek" - mondta boldogan az olaszországi Val di Fiemmében zajló északisí-vébén második aranyérmét begyűjtő Bente Skari.

Jól jelzi a norvég klasszis fölényét, hogy a németek szövetségi kapitánya, Jochen Behle tréfás megjegyzése szerint nem érdemes az immár ötszörös világbajnok győzelmére fogadni, mivel egy eurós tét esetén csak nyolcvan centet kap vissza aki jól tippelt. Az ismét második helyen végző észt Kristina Smigun is elégedetten nyilatkozott: "A vb előtt éremszerzés volt a célom és már most kettőnél járok, így nincs okom a panaszra."

Norvég arannyal indult az északisí-vb/sport/egyeni/20030218norveg.html

A bronzérmes, mellesleg 39 éves családanya Hilde G. Pedersen rendkívül boldog volt, hiszen ez élete első egyéniben elért dobogós helye: "Skari fél perccel utánam indult, ezért rá akartam tapadni, amikor utolér, de legnagyobb megdöbbenésemre csak a célegyenes előtt nem sokkal dolgozta le 'hátrányát'. Ekkor már tudtam: nagyon jól futottam."

A nők legközelebb csütörtökön állnak rajthoz, akkor a klasszikus és szabad stílusú 5 plusz 5 km-es üldözéses versenyre kerül sor, amelynek természetesen a 30 éves olimpiai bajnok Skari a legnagyobb esélyese.

Sífutás, nők, 10 km:
1. Bente Skari (Norvégia) 25:47.0
2. Kristina Smigun (Észtország) 21.0 mp. hátrány
3. Hilde G. Pedersen (Norvégia) 29.7 mp. h.
4. Gabriella Paruzzi (Olaszország) 1:06.8 p. h.
5. Olga Szavialova (Oroszország) 1:09.7 p. h.
6. Valentina Sevcsenko (Ukrajna) 1:14.2 p. h.