Vágólapra másolva!
A németek győztek a 4x5 kilométeres női sífutásban az olaszországi Val di Fiemmében zajló északi világbajnokságon. A síugrást követően élen álló osztrákok a 4x5 kilométeres szabad stílusú sífutás során megőrizték előnyüket, így megszerezték az aranyérmet az északi összetett csapatversenyében.

Ahogy az várható volt, a norvég csapat nem számíthatott a múlt héten kétszeres aranyérmes, de már napok óta vírusos gyomorfertőzéssel bajlódó Bente Skarira, s távollétében az északiak váltója csak harmadik lett.

Pedig a harmincéves olimpiai bajnok nélkül is magabiztosan vezetett kvartettjük a második váltást követően, Hilde G. Pedersen azonban egy lejtőn lefelé kisodródott és elesett, emiatt a mögötte haladó német, illetve finn versenyző előbb utolérte, majd megelőzte.

A váltók negyedik tagjai már nem tudtak változtatni pozicíójukon. A vb előtt doppinggyanúba keveredett (túl magas volt a hemoglobinszintje, ami a tiltó listán szereplő EPO használatára utalt) Kaisa Varis harmadikként nagyszerűen síelt a végül ezüstérmes finn csapatban. A vele együtt ugyanilyen vétségen ért naganói olimpiai bajnok Szvetlana Nagejkina is indult: ő volt a hatodik helyezett fehéroroszok hajráembere.

Sífutás, női 4X5 km-es váltó:
1. Németország (Manuela Henkel, Viola Bauer, Claudia Künzel, Evi Sachenbacher) 50:54.2 p
2. Finnország (Riikka Sirvioe, Virpi Kuitunen, Kaisa Varis, Pirjo Manninen) 23.0 mp h.
3. Norvégia (Anita Moen, Marit Björgen, Hilde G. Pedersen, Vibeke W. Skofterud) 31.6 mp h.
4. Oroszország 1:11.6 p h.
5. Kazahsztán 1:18.3 p h.
6. Fehéroroszország 1:30.7 p h.