Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton Budapesten rendezik a női kard Világkupa-sorozat következő versenyét, amelyen a világranglista első 32 helyezettje közül 26-an elindulnak. Hasonlóan erős lesz a vasárnap Nagykanizsán sorra kerülő csapat Vk-viadal is.

"Elsősorban Nagy Orsolyától és Csaba Edinától várom, hogy bekerüljön a nyolcas döntőbe, de Sznopek Gabi is okozhat kellemes meglepetést. S nagyon kíváncsi vagyok a fiatalokra is, akik a junior Világkupa-versenyeken rendre jól szerepelnek" - fogalmazott a verseny keddi sajtótájékoztatóján Varga József szakági vezetőedző.

Nyolc vébét és kilenc Eb-t rendezünk 2003-ban/sport/20021227nyolc1.html

A verseny pénteken a selejtezővel 14 órakor kezdődik a Nemzeti Sportcsarnokban, majd szombaton ugyanott 9 órától a 64-es tábla küzdelmeivel folytatódik. A nyolcas döntőre 14 órakor kerül sor. Érdekesség, hogy a döntőn jelen lesz a férfi kardvívás történetének kimagasló alakja, a kétszeres egyéni olimpiai bajnok (1984, 1988) Jean-Francois Lamour, aki jelenleg a francia sportminiszter.

A döntő után a mezőny autóbuszba ül, s Nagykanizsára utazik, a vasárnapi csapat Világkupa-verseny színhelyére. A vívás legfiatalabb szakágának számító női kardban hat évvel ezelőtt éppen Nagykanizsán rendezték az első hazai versenyt, s a zalai város azóta már négy rangos Világkupa-viadalnak is otthont adott. Vasárnap ugyancsak erős mezőny várható, a világranglista első tíz csapatából csupán az olaszok hiányoznak majd. (Az egyéniben azonban ők is elindulnak.) A csapat Világkupában egyébként jelenleg Magyarország áll az élen (248 pont), megelőzve a franciákat (240) és a románokat (224). A csapatverseny Nagykanizsán 9 órakor kezdődik, a döntőt 13 órakor rendezik.