Vágólapra másolva!

Dalt írtak a Való Világ birkózójáról

Szabadfogású birkózóválogatottunk korábbi szakvezetője, Németh Sándor dalt írt a junior Eb-ezüstérmes Szabó Péterről, az RTL Klub Való Világ produkciójának élsportoló villalakójáról, s a De-Pression együttes a jövő héten már a videoklipet is elkészíti a számhoz.

A korábbi junior Eb-ezüstérmes Szabó Péter az elmúlt hét végén kimenőt kapott a villából, helikopterrel vitték Szombathelyre, ahol a kötöttfogású Magyar Nagydíj egyik kiegészítő programjában kihívásos mérkőzésen 3-1-re verte az Eb-4. helyezett szlovákiai Bátky Attilát. A magyar szabadfogású válogatottat 1989-től 1996-ig irányító Németh Sándort azonban nem ez a siker ihlette meg, a zenészként is ismert szakember, a De-Pression szövegírója és dobosa már korábban meglátta a "témát":

Való Világhttp://valovilag.origo.hu/index.html

"Péter már egy régebbi videoklipünkben, a Bajnok vagy! című számunkhoz írtban is szerepelt, az ikertestvérével és több más birkózóval együtt. Nagyon jó viszonyban vagyunk, olyannyira, hogy a villába való beköltözése előtt is kikérte a tanácsaimat. Mondtam neki, hogy építsen fel egy kis szappanoperát, legyen benne szerelmi szál, sírás, zokogás, mert ez kell a nézőknek. Megígértem neki, hogy ha megnyeri a versenyt, akkor külön róla is írok egy dalt. S bár a versenynek még messze a vége, a dal már elkészült; a Magyar Nagydíjon ő maga is hallhatta" - mondta el Németh Sándor.

Koplárovics-himnusz/sport/focivilag/bl/20020816koplarovicshimnusz.html

"A címe: Pózoló világ. Idéznék a refrénből: Péter a király, Sziszi a sztár,/ erről szól most a való világ./ Bajnok vagy, most ünnepelj,/ a világ szeme rád figyel" - árulta még el Németh, aki Kovács István ökölvívóról, valamint a Mount Everestet meghódító Erőss Zsoltról is írt dalt, Táncolj, Kokó!, illetve 8848 címmel. Előbbi videoklipjében archív mérkőzésjelenetek, utóbbiban pedig olyan felvételek is szerepelnek, amelyeket a földkerekség legmagasabb pontján eddig egyedüli magyarként járt hegymászó készített a Himalájában. S a jövő héten a Szabó Péterről szóló Pózoló világ klipje is összeáll, a nyersanyag már megvan.

Fábik Tibor