Vágólapra másolva!
Ahogy a nők mezőnyében, úgy a férfiak között is a dobogó harmadik fokára állhatott fel a legjobb magyar az öttusázók Világkupa-sorozatának első állomásán, a mexikói Hermosillóban. Kállai Ákost a litván Edvinas Krungolcas és Andrejus Zadnieprovskis előzte meg. Csapatban a Kállai, Horváth Viktor, Fülep Sándor összeállítású trió végzett az élen.

Kállai, aki a két héttel ezelőtti, budapesti fedett pályás viadalt megnyerte, ezúttal is egyenletes teljesítményt nyújtott, a lövészetben és a vívásban ugyanakkor a legjobbak közé tartozott. Az első számban - többek között Horváthtal holtversenyben - másodikként, a következő tusában egy győzelem híján 1000 pontos teljesítménnyel harmadikként zárt.

Jól szerepelt a másik két magyar is, Horváth - gyenge, 776 pontos vívása ellenére - a hetedik, az ebben a számban ezúttal a szokásosnál jobb teljesítményt nyújtó (860) Fülep a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt a rendkívül erős mezőnyben. Csapatban a magyarok mögött még az amerikaiak és a fehéroroszok állhattak fel a dobogóra.

Eredmények, egyéni:
1. Edvinas Krungolcas (litván) 5696 pont
2. Andrejus Zadnieprovskis (litván) 5600
3. Kállai Ákos 5556
...7. Horváth Viktor 5492
8. Fülep Sándor 5488

csapat:
1. Magyarország (Kállai, Horváth, Fülep) 16536 pont
2. Egyesült Államok (Chad, Jagorasvili, Perry) 16192
3. Fehéroroszország (Meliah, Dovgal, Prokopenko) 15912