Vágólapra másolva!
A selejtezőből főtáblára került amerikai Robby Ginepri 6:0, 6:1-re verte az Indian Wells-i, 2,45 millió dollár összdíjazású férfitenisz-torna nyolcaddöntőjében a gyomorfájdalmakkal küszködő Marat Szafint, így pályafutása legnagyobb sikerét aratta. Az elődöntőbe jutásért Lleyton Hewitt-tal találkozik, s ha nyer, Andre Agassi veszi át az első helyet a hagyományos világranglistán.

Első ránézésre megsemmisítő vereséget szenvedett a hetedik helyen kiemelt Marat Szafin az Indian Wells-i, 2,45 millió dollár összdíjazású Mester-verseny nyolcaddöntőjében a selejtezőt is megjárt Robby Ginepritől, a 6:0, 6:1-es eredményre még egy pillantást vetve azonban sejthető, hogy az orosz nem volt teljesen rendben a találkozó alatt. Mint utóbb elmondta, erős gyomorfájdalmakkal küszködött, ezért igazából csak arra tudott figyelni, hogy mihamarabb mehessen zuhanyozni. A világranglista nyolcvanadik helyén szerénykedő amerikai így a legjobb négy közé kerülésért a világelső Lleyton Hewitt-tal mérkőzhet, aki az argentin Coria ellenében ismét alaposan megszenvedett a továbbjutásért.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Gineprinek nem lehetnek jó emlékei az ausztrálról, összefutottak ugyanis a tavalyi, cincinnatti viadalon. Hewitt akkor 6:0, 6:0-ra nyert, Ginepri azonban most nem akarja olcsón adni a bőrét. Saját önbecsülése mellett már csak azért sem, mert sikere esetén (az amúgy címvédő) Hewitt elveszíti vezető helyét a hagyományos világranglistán, s az amerikai Andre Agassi kerül az élre. "Igen! Végre újra összecsaphatok Hewitt-tal, s feledtethetem a múltkori kínos kudarcot" - lelkendezett az 1982-es születésű amerikai. "Legutóbb simán elvert nullára, most viszont alaposan meg szeretném nehezíteni a dolgát. Az önbizalmammal nem lesz gond, az egyszer biztos, Marat ellen már így is begyűjtöttem életem eddigi legnagyobb sikerét, eddig még soha nem sikerült hozzá hasonló kaliberű játékost legyőznöm. A továbbiakban nincs veszítenivalóm, miért ne tehetnék csodát?"

A legjobb nyolc közé Gineprin kívül még két selejtezős játékos (a szintén amerikai Vincent Spadea és Brian Vahaly) került be, márpedig erre a viadal 1976 óta íródó történetében még nem volt példa. Ráadásul egyikük biztosan elődöntős lesz, Vahaly és Spadea ugyanis egymás ellen játszik a négy közé jutásért, előbbi ráadásul élvezi Andy Roddick támogatását is. Vahaly a spanyol Robredót intézte el a Sebastien Grosjeant óriási meccsen búcsúztató Roddick tanácsai segítségével, s selejtezősként az első elődöntős lehet Chris Woodruff 1999-es sikere óta. A legjobb nyolc közé egyébként öt amerikai jutott be, 1989 óta, mikor is hatan jutottak el idáig, ilyesmi nem fordult elő Indian Wellsben.

ATP-torna, Indian Wells (2,45 millió dollár, kemény pálya), 3. forduló:
Schüttler (német, 15. kiemelt) - Mirnyij (fehérorosz) 6:3, 6:4
Hewitt (ausztrál, 1.) - Coria (argentin) 6:7, 6:4, 6:3
Blake (amerikai) - Moyá (spanyol, 5.) 5:7, 6:3, 6:2
Ginepri (amerikai) - Szafin (orosz, 7.) 6:0, 6:1
Spadea (amerikai) - Rochus (belga) 6:4, 4:6, 6:2
Kuerten (brazil) - Calleri (argentin) 6:4, 7:6
Vahaly (amerikai) - Robredo (spanyol) 6:2, 6:3
Roddick (amerikai, 6.) - Grosjean (francia, 11.) 7:6, 2:6, 7:6

A negyeddöntő párosítása:
Hewitt - Ginepri
Vahaly - Spadea
Blake - Kuerten
Roddick - Schüttler

WTA-torna, Indian Wells (2,1 millió dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
Martinez (spanyol, 26.) - Coetzer (dél-afrikai, 16.) 6:2, 6:1
Clijsters (belga, 1.) - Rubin (amerikai, 8.) 6:2, 6:3

Az elődöntő párosítása:
Clijsters - Martinez
Capriati (amerikai, 2.) - Davenport (amerikai, 4.)