Vágólapra másolva!
Hosszan elhúzódó tárgyalások után végre megállapodott Oscar de la Hoya és Shane Mosley menedzsmentje. A két nagyváltósúlyú bunyós szeptember 13-án találkozik a ringben, a 2000 júniusában Mosley győzelmével végződő összecsapás visszavágóján.

Januárban egyszer már megegyeztek a felek, de akkor Mosley a szerződés aláírása előtt akadékoskodni kezdett, és keveselte a neki felajánlott 4,25 millió dollárt. A napokban azonban "Sugar Shane" menedzsmentjének sikerült jobb feltételeket kiharcolnia, eszerint Mosley alapdíja ugyanannyi, mint az első mérkőzésen, azaz 4,5 millió dollár. Ezen kívül részesedést kap televíziós bevételekből, győzelme esetén pedig 2,5 millió jár neki a következő meccséért. Mosley ezzel pályafutása eddigi legnagyobb bevételét kasszírozhatja, így - bár a szerződést a versenyzők még mindig nem írták alá - valószínűleg nem fog újra visszakozni.

Trinidad visszatérhet a kötelek közé/sport/egyeni/boksz/20030303trinidad.html

De la Hoya honoráriumáról egyelőre nem tudni pontos adatokat, a korábbi hírek szerint a bajnoknak 12 millió dollár üti majd a markát. A mérkőzést 2003. szeptember 13-ra tervezik.

Mosley 2000 júniusában pontozással legyőzte De la Hoyát, de utána meglepetésre kétszer is kikapott Vernon Forresttől. Február elején tért vissza, és egyben mutatkozott be nagyváltósúlyban Raul Marquez ellen, de a mérkőzésen nem hirdettek eredményt, mert a harmadik menet végére Marquez mindkét szemöldöke felrepedt az állandó összefejelésektől.