Vágólapra másolva!
A Budapest Sportarénában hétfőhöz napra pontosan fél év múlva, szeptember 24-én kezdődik a 2003. esztendő papíron legrangosabb magyarországi világversenye, a 26. ritmikus gimnasztikai világbajnokság.
A magyar vb-keret
egyéni: Haris Brigitta, Mészáros Zsófia, Csonkás Szilvia, Kiss Katalin, Királyvári Nikolett, Daróczi Petra
csapat: Farkas Aliz, Horváth Erika, Mórocz Eszter, Pollner Mária, Weininger Mildred, Maros Judit.

A világbajnokság a jövő évi athéni olimpia egyetlen kvalifikációs viadala a sportágban, azaz a művészi tornászok - a szabadkártyákban részesülőket leszámítva - kizárólag a Budapest Sportarénán keresztül juthatnak el az ötkarikás játékokra. A vb-n egyéniben 20 versenyző, valamint a legjobb 8 csapat szerez kvótát, de a nemzetközi szövetség (FIG), valamint a NOB négy, illetve két szabadkártyát utólag még kioszt majd. A magyar remények visszafogottak, de a szakvezetés bízik a "csodában".

Férfikézbe kerül a szalag és a buzogány/sport/egyeni/20030304ferfikezbe.html

A szeptember 24-29. között zajló vb-n hozzávetőleg ötven ország ritmikus gimnasztikázói versenyeznek majd Budapesten, a kvóták mellett 9 aranyéremért: egyéni összetettben, négy szerenkénti döntőben, egyéni összetett csapatversenyben, valamint a kéziszercsapatok összetett versenyben és két szerenkénti döntőben.

A rendezés érdekessége, hogy a Budapest Sportaréna küzdőterét hangszigetelt függönyökkel választják le. Ezáltal több szőnyegen lehet megtartani a selejtezőket, s így rövidebb lesz a program. A FIG május 5-én és 6-án ellenőrzi a helyszínt, május 26-án pedig már a vb sorsolása is elkészül.

Fábik Tibor