Vágólapra másolva!
A legendás Martina Navratilova a BBC-nek adott interjújában úgy vélekedett, a tizennégyszeres Grand Slam-győztes Pete Sampras már lejátszotta utolsó tétmérkőzését. Key Biscayne-ben vért izzadva jutott tovább Andre Agassi, Paradorn Srichaphannak ellenben egy lépést sem kellett tennie mindezért, mert ellenfele, Marcelo Rios hátsérülés miatt visszalépett.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Pete Sampras legutóbb tavaly szeptemberben, a US Open döntőjében lépett pályára, s sokáig emlékezetes mérkőzésen legyőzte örök riválisát, Andre Agassit. A Wimbledonban hét alkalommal diadalmaskodó amerikai klasszis akkor úgy nyilatkozott, csodálatos befejezése lenne ez pályafutásának, a végleges döntést azonban azóta sem mondta ki. Még tavaly novemberben sem, mikor megszületett kisfia, Christian Charles.

Martina Navratilova ellenben úgy véli, Sampras már nem fog visszatérni a pályára, a tenisznél most már vannak fontosabb feladatai is az életben. "Ha nagyobb összegben kellene fogadnom arra, mi lesz Pete jövője, azt mondanám, többet nem látjuk őt a pályán" - mondta Navratilova a BBC-nek. "Ha az ember családalapításra adja a fejét, nehéz egyszerre a gyerekre s a teniszre is koncentrálni, különösen a 30. életév felett."

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Pete Samprashttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36440Sampras még nem döntött a folytatásról/sport/egyeni/tenisz/20030205sampras.html

Sampras visszavonulása ellen szól, hogy a 31 esztendős egykori világelső keményen tréningezik, valamint az április végén megrendezendő, houstoni salakos tornán megerősítette részvételi szándékát. "Meglepődnék, ha valóban visszatérne, de elismerem, hogy van erre reális esély" - folytatta Navratilova. "Biztosan képes rá, hogy felvegye a tőle megszokott ritmust, nem vagyok azonban biztos benne, hogy ezt valóban akarja. Pete többször elmondta, hogy csak a nyolcadik wimbledoni győzelem motiválja, egy ilyen nagy tornára viszont alaposan fel kell készülni. Szerintem túlságosan élvezi az életet ahhoz, hogy újra a tenisz legyen a legfontosabb számára, egy rakás meccset kellene játszania Wimbledon előtt, ha valóban győzni szeretne. Füvön ugyan bárkit megverhet, de még egyszer mondom: nem hinném, hogy valóban hiányzik neki az aktív játékkal járó sok nyűg."

Key Biscayne-ben mindeközben alaposan megszenvedett a továbbjutásért Andre Agassi, a negyedik fordulóban Mark Philippoussis tornyosult a Las Vegas-i útjában. A vizet fakasztó adogatásairól elhíresült ausztrál 6:4-re el is vitte az első szettet, a második közepén azonban elbizonytalanodott, Agassi pedig fordított. Előbb 6:3-mal kiegyenlített, majd 6:2-vel a győzelmet is kicsikarta, két hónapon belül másodszor verve Philippoussist. "A második játszmában elvesztettem a fonalat, nem is lehetett más a vége, mint vereség" - mondta az ausztrál a találkozó után. "Pedig megvoltak a lehetőségeim, csak magamat okolhatom, hogy nem használtam ki őket." Agassi szerint nagy meccset láthattak a nézők, amelyen csak nüanszok döntöttek. "Iszonyatosan kemény csatát vívtunk, csak az döntött a javamra, hogy a fontos pontokat én nyertem" - nyilatkozta megkönnyebbülten Agassi, aki a négy közé jutásért a marokkói el-Ajnauival találkozik.

A thaiföldi Paradorn Srichaphan hosszú idő után újra előrukkolt egy komolyabb eredménnyel, az elődöntőbe jutásért Todd Martin apó lesz az ellenfele. A nyolc közé életében először bejutó veterán amerikai ellen ráadásul teljesen kipihenten léphet pályára, a nyolcaddöntőben ugyanis a chilei Marcelo Rios hátsérülés miatt ki sem állt ellene.

ATP-torna, Key Biscayne (3,25 millió dollár, kemény pálya), nyolcaddöntő:
Moyá (spanyol, 5. kiemelt) - Escudé (francia) 6:4, 7:6
Srichaphan (thaiföldi, 13.) - Ríos (chilei, 28.) játék nélkül
Ginepri (amerikai) - Li (dél-koreai) 6:3, 6:2
Martin (amerikai) - Stepanek (cseh) 6:3, 6:2
Agassi (amerikai, 2.) - Philippoussis (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:2
Federer (svájci, 3.) - Schalken (holland, 14.) 6:3, 6:2
Costa (spanyol, 9.) - Coria (argentin, 26.) 7:5, 3:6, 6:3
el-Ajnaui (marokkói, 19.) - Lapentti (ecuadori) 6:0, 7:6

A negyeddöntő párosítása:
Agassi - el-Ajnaui
Costa - Federer
Ginepri - Moyá
Srichaphan - Martin

WTA-torna, Key Biscayne (2,96 millió dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Bartoli (francia) 6:1, 6:2
Clijsters (belga, 3.) - Dokic (szerb-montenegrói, 9.) 6:2, 6:0

[origo]