Vágólapra másolva!
Az észak-olaszországi Courmayeurben szombaton kezdődik s jövő vasárnapig tart a 24. asztalitenisz Európa-bajnokság, amelyen női versenyzőink akár több érmet is nyerhetnek.

A sportágban az első Európa-bajnokságot 1958-ban Budapesten rendezték, s Magyarország ugyanígy első az éremtáblázatot tekintve is, 36 arany-, 26 ezüst- és 37 bronzéremmel. Az "aranylistát" utoljára 2000-ben, a brémai Eb-n gyarapítottuk kettővel, ahol női csapatunk és a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina páros is Európa-bajnok lett. Tavaly, Zágrábban a női csapat bronzérme után két egyéni medál jutott nekünk, egy ezüst- (Tóth) és egy bronzérem (Bátorfi).

Rendelje meg a Fókusz Online akciós árú sikerkönyveit, a 20% kedvezmény mellé 500 Ft-os vásárlási utalványt kap ajándékba! Az ajánlat 2003. március 31-ig érvényes.
Részletek>>>


Női párosban a Bátorfi, Tóth duó a 2000. évi Eb-arany és bravúros olimpiai negyedik helyezés után mindenképpen éremesélyes. (A kettős már 1994-ben, Birminghamben Európa-bajnok lett.) Vegyes párosban az utolsó pillanatban dőlt el Tóth Krisztina indulása, s az osztrák Werner Schlagerrel jó eséllyel pályázhat a dobogóra. Tóth hét éve a fehérorosz Szamszonovval ebben a számban már nyert Eb-t.

Egyéniben rendkívül nehéz lesz dobogóra jutni, épp ezért számít bravúrnak, hogy Tóthnak háromszor is (1996, 1998, 2002) sikerült, míg Bátorfi Zágrábban tizenhat év után szerzett egyéni érmet. Esélyeiket idén növeli az a tény, hogy két éljátékosunk a harmadik és a negyedik kiemelt lesz, és hogy számottevő ázsiai származású játékos nem indul. A címvédő luxemburgi Ni Xia-lian terhes, az osztrák Liu Jia sérült, s a német Schöpp is kihagyja az Eb-t.

Ping-pong-pang?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26163Tippelj!http://www.tippelj.hu

Férfi indulóinktól - Fazekas Péter, Lindner Ádám, Marsi Márton, Pázsy Ferenc, Demeter Lehel - a tisztes helytállás a cél. Csapatban Liga-helyezésünk alapján a tulajdonképpeni második kategóriát jelentő első divízióban játszhatunk, és 19. kiemeltként a 9-24. helyek valamelyikén végezhetünk. A cél a tizenhat közé jutás lenne, már csak azért is, mert ha az Eb előtt rendezendő kongresszus elfogadja az új lebonyolítási tervet, akkor két év múlva már csak a legjobb tizenhat csapat versenghetne az Eb-n. A realitás ugyanakkor azt mondja, hogy a két évvel ezelőtti vb-ezüstérmes Belgium ellen nem Pázsyék az esélyesek. Márpedig a győztes a 9-16., a vesztes viszont csak a 17-24. helyekért folytathatja. Ami a többi számot illeti, leginkább a Pázsy, Lindner páros okozhat kellemes meglepetést, mint ahogyan tették azt a legutóbbi vb-n, amelyen bejutottak a legjobb tizenhatba.

Fábik Tibor