Vágólapra másolva!
A tavalyi vb-n második, olimpiai bronzérmes amerikai Michelle Kwan győzött a nők versenyében a Washingtonban rendezett műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon. Sebestyén Júlia a 14. helyen végzett.

Kwan ezzel immár ötödik világbajnoki címét szerezte meg. A második helyen az orosz Szokolova, a harmadikon a japán Szuguri végzett. Sebestyén Júlia kicsit csalódottan vette tudomásul a washingtoni műkorcsolyázó és jégtánc világbajnokságon elért 14. helyét.

Katarina Witt facér lett/sport/egyeni/20030328katarina.html

"Szerettem volna három jó produkciót bemutatni a kvalifikációban, a rövidprogramban és a kűrben, de igazából csak a rövidprogramban sikerült. A kűrben többször is rontottam, ezért nem tudtam előbbre lépni. Kicsit csalódott vagyok, mert szerettem volna az első tízben végezni. Annak viszont örülök, hogy a háborús helyzet ellenére teltház előtt mutathattam be a kűrt" - nyilatkozta az Európa-bajnoki bronzérmes Sebestyén.

Tóth Szilárd, a magyar csapat vezetője elmondta, hogy túl nagy visszhangot nem keltett az új korcsolyázó szövetség létrejöttének gondolata. A jeges társadalom nagy része a vb-vel foglalkozott, nem ezzel. A jelenlegi Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) elnöke Ottavio Cinquanta sajtótájékoztatóján nem tért ki a kérdésre. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség - amely Fürst Judit bírót is delegálta, majd visszahívta mivel Fürst a WSF mellett tette le voksát - szerdai elnökségi ülésén értékeli a kialakult helyzetet.

nők, világbajnok:
Michelle Kwan (amerikai) 2.0 helyezési pont
2. Szokolova (orosz) 4.0
3. Szuguri (japán) 6.2
...14. Sebestyén 24.0