Vágólapra másolva!
A Tóth Krisztina, Werner Schlager kettős a döntőben 4-1-es győzelmet aratott a Weixing Csen, Viktorija Pavlovics osztrák, fehérorosz duó felett, így aranyérmet szerzett vegyespárosban a courmayeuri asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A magyar játékos 1996 után másodszor végzett az élen ebben a számban, hét évvel ezelőtt, Pozsonyban a fehérorosz Szamszonov oldalán nyert.

Vegyespáros, döntő:
Tóth, Schlager (magyar, osztrák) - Chen, Pavlovics (osztrák, fehérorosz) 4-1 (-12, 11, 6, 8, 5)

Vegyespáros, végeredmény:
1. Tóth Krisztina, Werner Schlager (magyar, osztrák)
2. Csen, Pavlovics (osztrák, fehérorosz)
3. Blaszczyk, Badescu (lengyel, román) és Eloi, Palut (francia)

ping-pong-pang?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26163

"Csodálatos érzés: megsirattam az ötödik Európa-bajnoki aranyamat" - mondta Tóth az eredményhirdetés után. "Élmény volt Werner Schlagerrel együtt szerepelni. A csapatversenyek során nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, de szerencsére most kijött a lépés. Ez a siker lökést adhat, hogy a párosban Bátorfi Csillával nagyon szép eredményt érjünk el."

A lehetőség adott, az olimpiai negyedik magyar páros ugyanis bejutott a legjobb nyolc közé, miután 3-0-ra legyőzte az olasz Tan Wenling, Negrisoli duót. Ugyanez nem sikerült Fazekas Máriának és Molnár Zitának, ők döntő játszmában szenvedtek vereséget egy litván kettőstől.

Női páros, nyolcaddöntő:
Bátorfi, Tóth - Tan Wenling, Negrisoli (olasz) 3-0 (9, 6, 8)
Fazekas, Molnár - Garkauskaite-Budiene, Prusiene (litván) 2-3 (8, -7, -5, 12, -5)

Nem sikerült az újabb bravúr Pázsy Ferencnek: az eddig kitünően helytálló magyar játékos a férfi egyes nyolcaddöntőjében a papírformát igazoló vereséget szenvedett a világranglistát vezető, címvédő német Timo Bolltól.

Férfi egyes, nyolcaddöntő:
Pázsy - Boll (német) 0-4 (-6, -5, -6, -7)