Vágólapra másolva!
Veszélybe került az OSC vívószakosztályának működése, miután a Semmelweis Egyetem a sportolók által használt belvárosi terem kiürítésének elrendelését kérte a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól.

Többek között ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a klub nem túl rózsás kilátásairól, illetve az orvosképzés sporttal kapcsolatos kérdéseiről tartottak.

A Semmelweis utcai vívóterem, amely Európa legrégebbi, több mint százéves ilyen jellegű létesítménye, jelenleg az önkormányzat tulajdonában van, egyetemi bérlemény, amelynek használója az OSC. A működtetés zavartalanságának biztosítására a klub, illetve a vívószakosztály vezetése - a sporttörvénynek megfelelően - Országos Sportcentrum Szolgáltató és Szervező Kft. néven néhány éve sportvállalkozást hozott létre. A legutóbbi, 2001-ben befejeződött felújítást az OSC és a kft. együtt végezte el, az új fűtési és villamosrendszert az utóbbi biztosította. Az egyetem most ezeknek a berendezéseknek az eltávolítására szólította fel a kft-t, s egyúttal pert indított.

Frenkl Róbert, az OSC ügyvezető elnöke szerint ez a döntés annak a folyamatnak a része, melynek során 1992-től az egyetem vezetése - többek között a testnevelési tanszék megszüntetésével - folyamatosan építi le a sportot.

Kulcsár Győző, az OSC korábbi négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözője úgy fogalmazott: abban, hogy a magyar vívósportot valahol még jegyzik, jelentős szerepe van ennek a vívóklubnak.

A per kedden kezdődik.