Vágólapra másolva!
A világranglistán 141. Marosi Katalin szoros csatában kikapott a 2. helyen kiemelt spanyol Magui Sernától a 110 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna nyolcaddöntőjében. Mandula Petra a vártnál nehezebben, de legyőzte a cseh Libuse Prusovát, s már negyeddöntős.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A magyar játékos a vártnál jóval nagyobb küzdelemre késztette a világranglistán 46. ellenfelét, sőt bejuthatott volna a legjobb nyolc közé. Az első játszma megnyerését követően Marosi 2:5-ről harcolta ki a rövidítést a másodikban, de a végjátékban sokat kapkodott. A hazai teniszező a 3. szettben 2:0-ra vezetett, ám Serna gyorsan egyenlített, majd 5:4-nél már a mérkőzésért adogatott. Ekkor Marosi két breaklabdához jutott, de nem élt a lehetőséggel.

Egymillió dolláros tornát rendeznének Pesten/sport/egyeni/tenisz/20030417egymillio.htmlÚj csillag tűnt fel a tenisz egén/sport/egyeni/tenisz/20030417ujcsillag.html

Szerdai parádés játékát ugyan nem tudta megismételni Mandula Petra, de a világranglistán 78. helyen álló magyar ezzel együtt újabb sikert ért el. A párosban már négy WTA-versenyt megnyerő Mandula pályafutása során kilencedik alkalommal lett negyeddöntős egyesben, ellenfele pénteken éppen Serna lesz.

Az 1997-es francia nyílt bajnokságon győztes, most az első helyen rangsorolt horvát Iva Majoli megbetegedett, ezért visszalépett. Nagy meglepetésre az ötödik kiemelt francia Virginie Razzano nem bírt a 16. születésnapját április 26-án ünneplő, a selejtezőből érkező Jarmila Gajdosovával, aki hétfőn még csak 472. (!!!) volt a világranglistán.

egyes, a 8 közé jutásért:
Magui Serna (spanyol, 2.) - Marosi Katalin 6:7, 7:6, 6:4
Mandula Petra - Libuse Prusova (cseh) 6:3, 5:7, 6:2
Iveta Benesova (cseh) - Gisela Dulko (argentin) 6:3, 7:5
Jarmila Gajdosova (szlovák) - Virginie Razzano (francia, 5.) 6:4, 7:6
Jelena Jankovic (szerb-montenegrói) - Iva Majoli (horvát, 1.) játék nélkül

Mandula Petra párosban is folytatta remek sorozatát, az ukrán Jelena Tatarkova oldalán a párosverseny negyeddöntőjében is győzött, így bejutott a legjobb négy közé.

páros, negyeddöntő:
Mandula Petra, Jelena Tatarkova (magyar, ukrán, 1.) - Gisela Dulko, Rossana Neffa-de los Rios (argentin, paraguayi) 6:2, 5:7, 6:2
Caroline Dhenin, Alexandra Fusai (francia, 3.) - Iveta Benesova, Lenka Nemeckova (cseh) 6:2, 7:6 (7-4)
Surina De Beer, Kirsten Freye (dél-afrikai, német) - Alicia Molik, Trudi Musgrave (ausztrál) 6:4, 4:6, 6:2