Vágólapra másolva!
Ittas vezetésért letartóztatták Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atlétát, akinek neve az utóbbi napokban az Egyesült Államokban kirobbant doppingbotrány miatt került ismét az újságok címoldalára.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A 41 éves hajdani sztár egyedül ült összetört Maseratijában Los Angeles közelében az autópályán, amikor a rendőrök rátaláltak. A helyszínen megtagadta az ellenőrzést - az úgynevezett józansági tesztet -, de a vérvétel után kiderült, hogy alkoholt fogyasztott. Az első vizsgálatok szerint a kocsival a zajvédő falnak hajtott, de nem sérült meg a balesetben.

Exum Wade, az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának (USOC) egykori doppingügyekben illetékes főellenőre a múlt szerdán jelentette be, hogy több amerikai világklasszis - köztük Lewis - szervezetében tiltott szereket mutattak ki, mégsem büntették meg őket. A vádak szerint Lewis az 1988-as szöuli olimpia előtt háromszor szedett különféle stimulánsokat. A USOC először kizárta a válogatottból, de a fellebbezés után mégis engedélyt adott neki az indulásra. Lewis távolugrásban, majd miután kanadai riválisát, Ben Johnsont az emlékezetes doppingolása miatt kizárták, 100 méteren is aranyérmes lett.

Az 1997-ben visszavonult klasszis emellett az 1984-es játékokon Los Angelesben négyszer, 1992-ben Barcelonában kétszer, majd 1996-ban Atlantában egyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.