Vágólapra másolva!
Majdnem sikerült lemásolnia első fordulós eredményét Andre Agassinak a 380 ezer dollár összdíjazású houstoni férfitenisz-tornán: az idei huszadik győzelmét begyűjtő amerikai klasszis 6:0, 6:2-re verte a grúz Irakli Labadzét.

A houstoni férfitenisz-torna első fordulójában a horvát Krajan nem állította különösebben nehéz próbatétel elé Andre Agassit, a tar fejű klasszis ennek megfelelően 6:2, 6:0-s eredménnyel intézte el a fiatal horvátot. Nos, az amerikainak a második fordulóban sem kellett megizzadnia a győzelemért, majdnem lekopírozta előző meccsének eredményét: ezúttal az első szettet nyerte 6:0-ra, s a másodikban adott kétjátéknyi alamizsnát Irakli Labadzénak, s ezzel kiegyenlítette a grúz elleni mérlegét (két éve, Sanghajban találkoztak először, akkor Labadze nyert).

"Labadze feltűnő játékos, néha elő tud rukkolni néhány vízfakasztó ütéssel, de a hosszú labdamenetekkel zavarba lehet hozni" - mondta az idei huszadik győzelmét bekasszírozó Agassi. "Igyekeztem ehhez tartani magam, s gyakorlatilag minden összejött, amit akartam." A Las Vegas-i a brazil Ricardo Mellóval találkozik a négy közé jutásért, aki a veterán Todd Martint intézte el 7:6, 6:1-gyel.

Barcelonában Juan Carlos Ferrero zsinórban kilencedik mérkőzését is megnyerte, ezúttal a selejtezőből érkezett olasz Filippo Volandrit gyűrte le 6:4, 6:4-re. A következő fordulóban a brazil Gustavo Kuertennel mérheti össze erejét, akinek Junesz el-Ajnaui ellen egy lépést sem kellett tennie a sikerért: a marokkói betegség miatt játék nélkül adta fel a találkozót. A spanyolok nagy bánatára kiesett a nyolcadik helyen kiemelt Alex Corretja, akit honfitársa, Tommy Robredo gyűrt le szoros meccsen, s elbúcsúzott a tornától a tavalyi Roland Garros győztese, Albert Costa is.

ATP-torna, Houston (380 ezer dollár, salak), 2. forduló:
Agassi (amerikai, 1. kiemelt) - Labadze (grúz) 6:0, 6:2
Fish (amerikai) - Horna (perui) 6:2, 6:4
Mello (brazil) - Martin (amerikai) 7:6, 6:1
Melzer (osztrák) - Carlsen (dán) 5:7, 6:3, 6:4

ATP-torna, Barcelona (1 millió dollár, salak), 3. forduló:
Calleri (argentin, 16.) - Costa (spanyol, 13.) 6:4, 6:2
Szafin (orosz, 4.) - Nieminem (finn) 6:3, 6:3
Kuerten (brazil, 7.) - el-Ajnaui (marokkói, 9.) játék nélkül
Ferrero (spanyol, 1.) - Volandri (olasz) 6:4, 6:4
Robredo (spanyol, 12.) - Corretja (spanyol, 8.) 7:6, 6:7, 6:2
Davigyenko (orosz) - Acasuso (argentin) 6:4, 6:3
Moyá (spanyol, 2.) - Hrbaty (szlovák) 6:1, 6:7, 6:3
Gaudio (argentin, 10.) - D. Sanchez (spanyol) 7:5, 4:6, 6:1