Vágólapra másolva!
Kedden már kizárólag negyeddöntők szerepeltek a pécsi második nőiökölvívó-Eb műsorán. A 48 kilósóknál antalyai vb-bronzérmesünk, Csík Mónika remek boksszal legyőzte az orosz Alekszandra Romanyenkót, és bejutott a legjobb négy közé, ő a hatodik magyar érmes ezen az Európa-bajnokságon. Késő délután Simon Nikolett is "felkerült" a dobogóra.

A 21 éves nyíregyházi sportolónő kissé visszafogottan kezdett a roppant kemény orosz hölgy ellen, de a hajrája ellen nem lehetett kifogás, és ugyanolyan parádés teljesítménnyel győzött (19:14-es pontaránnyal), mint ahogy néhány héttel ezelőtt a debreceni Bocskai-emlékversenyen is diadalmaskodott. Fischer László tanítványa az elődöntőben az ukrán Szvitlana Mirosnyicsenkóval találkozik.

A nap leglátványosabb öklözését a kétszeres világbajnoknő olasz Simona Galassi mutatta be az 50 kilós kategóriában: egy menet alatt 15 pontnyi előnyre tett szert a dán Lindemann-nal szemben, s ekkor a vezetőbíró beszüntette a küzdelmet.

A nap folyamán még egy magyar siker született: a debreceni Simon Nikolett könnyedén nyert pontozással az ukrán Stakun ellen, így bejutott a négy közé, azaz már ő is legalább bronzérmes. Az elődöntőben a román Negreával találkozik.

"Eddig elégedettek lehetünk a magyar szerepléssel és a kontinensviadal látogatottságával is" - mondta az MTI-nek Szakos József, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára. "Már most biztos, hogy érmekkel zárjuk az Eb-t, csak az a kérdés, hogy milyenekkel. Az elődöntőkre és a szombati finálékra pedig telt házat várunk a Lauber Dezső sportcsarnokba."

A kontinensviadal szerdán 14 órától folytatódik.

Negyeddöntők:
46 kg: Simon Nikolett (Debrecen) - Okszana Stakun (ukrán) p. gy. 25-13
48 kg: Csík Mónika (Nyíregyháza) - Alekszandra Romanyenko (orosz) p. gy. 19:14

Ch. Gáll András