Vágólapra másolva!
Két szoros játszmában múlta felül az amerikai Jennifer Capriatit a francia Amelie Mauresmo az 1.3 millió dollár összdíjazású római tenisztorna negyeddöntőjében. A hamburgi férfitornán elsőként a tavalyi wimbledoni meglepetésember, az argentin David Nalbandian biztosította helyét a legjobb négy között.

Elsőként a francia Amélie Mauresmo jutott a szombati elődöntőbe az 1.3 millió dollár összdíjazású római tenisztornán, miután két játszmában legyőzte a korábbi világelső Jennifer Capriatit. A világranglista-vezető amerikai Serena Williams két játszmában verte a spanyol Conchita Martinezt, s a japán Szugijama Ai is simán lépett túl a szlovén Tina Pisniken.

Eredmények, egyes, negyeddöntők:
Mauresmo (francia, 4.) - Capriati (amerikai, 5.) 6:3, 7:6
S. Williams (amerikai, 1.) - Martinez (spanyol) 7:5, 6:2
Szugijama (japán, 13.) - Pisnik (szlovén) 6:1, 6:3

A férfiaknál elsőként a tavalyi wimbledoni Grand Slam-döntős David Nalbandian biztosította helyét a legjobb négy között a hamburgi, 2.45 millió dollár összdíjazású férfi teniszversenyen. Az argentin játékos azt a Fernando Gonzalezt búcsúztatta, aki egy fordulóval korábban az első helyen kiemelt ausztrál Lleyton Hewittot győzte le. Az argentin Guillermo Coria és honfitársa, Agustin Calleri is magabiztosan nyert. A németországi viadal a Mester-sorozat 5. állomása.

Eredmények, negyeddöntők:
Nalbandian (argentin, 8.) - Gonzales (chilei, 15.) 5:7, 6:3, 6:4
Coria (argentin, 12.) - Philippoussis (ausztrál) 6:2, 6:0
Calleri (argentin) - W. Ferreira (dél-afrikai) 7:5, 6:2
Gaudio (argentin) - Ol. Rochus (belga) 6:1, 6:1.