Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap rendezik a debreceni Főnix-sportcsarnokban a Fitparádé elnevezésű kétnapos gálát, melynek fénypontja a profi fitnesz Európa-kupa és a testépítő Európa-bajnokság lesz.

Az esemény "arca", azaz a legfőbb közönségcsalogató Timea Majorova, magyarul Major Tímea, a profi fitnesz világszerte legnépszerűbb és legcsábosabb csillaga, aki hétfőn délben érkezett meg otthonából, Los Angelesből Budapestre.

Tímea másfél éve megnyerte az akkor fővárosunkban rendezett profi fitnesz Európa-kupát. Azóta barátságot ápol a 2001-es és a mostani esemény főszervezőjével, Buranits Ildikóval, a magyar Profi Testépítő és Fitnesz Szövetség elnök asszonyával. Tímea most is Ildikó meghívására érkezett hazánkba, ahol egy héten át népszerűsíti a debreceni viadalt, egyszersmind ezt a szép és egészséges sportágat.

Ez a viadal lesz a korábbi fitnesz-világbajnoknő, Kállai Ildikó visszatérése a világot jelentő deszkákra, egyszersmind első profi versenye. A kétnapos rendezvényt a Fitexpo kiállítás és vásár, wellness- és szépségápolási kiállítás egészíti ki. A fitneszversenyen a magyar színeket Kállai Ildikó mellett egy háromszoros olimpikon és négy világbajnokságon szerepelt extornásznő, Óvári Eszter képviseli, a body building Európa-bajnokságon pedig Kis Horváth István, azaz Popeye, és a nagybányai születésű, de magyarul kiválóan beszélő és magyar profi licenccel rendelkező Nicu Giurgi képviseli.

Ch. Gáll András