Vágólapra másolva!
Elkészült szeptember 24-28-i budapesti ritmikus gimnasztikai világbajnokság (amely az athéni olimpiára kvalifikáló egyetlen verseny a sportágban) jegyértékesítési rendszere: a vb-re ötszáz, de tízezer forintért is árulnak majd belépőket.

Alapvető szempont volt, hogy a jegyeket a szakma, az egyesületek és a kispénzűek is meg tudják vásárolni; ugyanakkor a rendezők gondoltak azokra is, akik akár drágább áron is, de extra szolgáltatásra tartanak igényt. A szempontok figyelembevételével kidolgozott elvek szerint a két véglet az 500 forintos szakmai jegy és a 10 000 forintos VIP-belépő, a kettő között pedig I. és II. kategóriájú jegyek kerülnek forgalomba: előbbiek versenynaptól függően 2500-3000, utóbbiak 1500-2000 forintért vásárolhatók meg. A ritmikusgimnasztika-versenyeken rossz nézőtéri helyeknek számító kanyarüléseket nem adják el, így - figyelembe véve a szőnyegek nagyságát, a bírói dobogó által "kitakart" részeket, a média üléseit - a Budapest Sportarénában napi ötezer eladható hellyel számolhatnak a szervezők.

A világbajnokság szervezőbizottsága több egyéb fontos kérdésben is döntött: teljesen kialakult a csarnok pályarajza, a 14 (12 melegítő és 2 verseny) szőnyeg elhelyezése, az eredményhirdetés, a vegyes zóna, a lihegősarok helye, a versenyzők útvonala. Véglegessé vált a nézőtér "beosztása" is, mivel már egyértelmű, hogy hány mobil-lelátót kell betolni a szőnyegek miatt. Kijelölték a média, a "szabadnapos" versenyzők és a VIP-páholyok helyét is.

Fábik Tibor