Vágólapra másolva!
Kedden villásreggelin találkozott a magyar sajtó képviselőivel Tímea Majorova, az amerikai színekben versenyző fitneszsztár, a szombaton és vasárnap, a debreceni Főnix-csarnokban esedékes Fitparádé háziasszonya, a promóciós kampány "arca". A profi fitnesz Európa-kupán és az azt követő profi body building Európa-bajnokságon a két legesélyesebb magyar versenyző a korábbi világbajnok Kállai Ildikó és a Popeye becenevű Kis Horváth István lesz.

Tímea a verseny fő szervezője, Buranits Ildikó, a Magyar Profi Fitnesz és Body Building Liga elnökasszonya meghívására érkezett hazánkba. A sportág legcsinosabb üdvöskéjének tartott, 28 éves, zselízi (dél-szlovákiai, magyarlakta kisváros a Garam partján) hölgy idestova hat éve Los Angelesben, közelebbről Santa Monicában él, boldog házasságban. (Férje egy húsz évvel ezelőtt Szlovákiából, Zsolnáról elszármazott úr.)

Élete egyik legnagyobb sikere a megannyi Ms Fitness Olympia-helyezés mellett a 2001 őszén Budapesten rendezett nyílt profi Európa-kupa megnyerése volt, kapcsolata, sőt barátsága onnan datálódik a magyar szövetség vezetőivel - s természetesen az sem árt, hogy Tímea anyanyelve magyar, azaz nincsenek megértési gondok.

"Az utóbbi másfél évet kihagytam, pontosabban a feltöltődés időszaka volt ez, mert a nyolc éve tartó, szakadatlan versenyzésbe belefáradtam" - mondta Tímea. "Beiratkoztam egy Los Angeles-i színiakadémiára, most tartok a második év végi vizsgáimnál, Budapest felé repülve Shakespeare-szerepeket magoltam a gépen. Már egy-két filmben kisebb, egzotikus szerepeket is kaptam, egy akciófilmben Vin Diesellel együtt játszottam. Nincs könnyű dolgom, hiszen az angol nem anyanyelvem, de az alkatomnak köszönhetően vannak szinte rám szabott szerepek."

Tímea visszatérését jövő februárra tervezi, a columbusi Arnold's Classic viadalon, ahol a fitnesz úgynevezett forma-ágában lép majd fel. Itt nem követelmény a tornaszerű gyakorlat, csupán a versenyzők alakjának szépségét, kidolgozottságát pontozzák - márpedig ebben sohasem volt párja Tímeának.

"Hat kilót fogytam, mióta nem edzek annyit, de hamarosan vissza kell zökkennem a régi kerékvágásba" - folytatta a fitneszsztár. "Magyarországra mindig szívesen jövök, s mivel négy éves szerződést kötöttem egy táplálékkiegészítőket forgalmazó céggel, lesz még alkalmam arra, hogy a magyar fővárosban versenyezhessek."

Ch. Gáll András