Vágólapra másolva!
Pünkösd hétvégéjén telt ház előtt rendezték a debreceni Főnix-sportcsarnokban a Fitparádé elnevezésű kétnapos gálát, amelynek fő műsorszáma a profi fitnesz Európa-kupa és a profi body building Európa-bajnokság volt. Mindkét verseny nyíltnak számított, azaz a legjobb tengerentúli profik is rajthoz álltak.

A fitneszparádét a Ms. Olympián is számos értékes helyezést elért amerikai Stacey Simons nyerte, az ugyancsak a tengerentúlon élő, de szlovák színekben versenyző Claudia Kinska előtt. A két magyar induló közül a korábbi IFSB-világbajnoknő, Kállai Ildikó szerepelt jobban, de ő sem tudott bekerülni a legjobb hat közé - viszont meghívót kapott az augusztusi Jan Tana-versenyre, amely a sportág egyik legjelentősebb erőpróbája. Ildikó visszatérése gyerekszülése után tehát sikeres volt - a testbemutatóban a legjobbak közé tartozott -, a gyakorlat anyagerősségében azonban még van mit javítani. A másik magyar résztvevő, a korábbi tornász olimpikon Óváry Eszter a vert mezőnyben végzett, de megkapta a profi licencet - s tőle ez is eredmény első nekifutásra.

A férfi testépítőknél hatalmas mezőny gyűlt össze, huszonnégyen mutatták be izmaikat, s a győzelmet az esélyes szlovák Pavol Jablonicky szerezte meg az amerikai Rodney St. Claude előtt. Kis Horváth István, amatőr világbajnokunk tizenegyedik lett.

Eredmények:
Fitnesz:
1. Stacey Simons (amerikai)
2. Claudia Kinska (szlovák)
3. Kerry Odiatur (kanadai)
4. Beth Horn (amerikai)
5. Julie Palmer (amerikai)

Body building:
1. Pavol Jablonicky (cseh)
2. Rodney St. Claude (amerikai)
3. Art Atwood (amerikai)
4. Ronie Rockel (német)
5. Heiko Kalbach (német)

Ch. Gáll András