Vágólapra másolva!
A Kurnyikovánál is szebbnek tartott orosz Sarapova csendben is győzni tudott Birminghamben, Mandula párosban is kiesett Bécsben. Roddick majdnem világcsúcsot döntött Queen'sben, a Williams nővérek csak szabadkártyával indulhatnak Wimbledonban.

A rendezők szerdai felszólításának engedve visszafogta nyögéseit mérkőzés közben, de simán nyert az orosz Marija Sarapova a 170 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornán Birminghamben. "Édesapám szerint így még jobban játszottam. No meg láttam, hogy néhány riporter decibelmérővel jelent meg a nézőtéren" - mondta a 16 éves tehetség, aki először jutott WTA-verseny negyeddöntőjébe.

Kirabolták viszont a verseny hetedik kiemeltjét, az amerikai Alexandra Stevensont. A wimbledoni nyílt bajnokság 1999-es elődöntősének a szállodai szobájába hatolt be az ismeretlen tettes, és elvitte laptopját, hitelkártyáját, továbbá 500 dollárnyi készpénzét. "A versenyen ráadásul egy félreeső pályán kellett játszanom. Jövőre a Roland Garros után inkább a San Diegó-i tornán indulok majd" - dühöngött a 22 éves játékos, aki az első fordulóban 3:6, 7:5, 6:3-ra kikapott a francia Virginie Razzanótól.

Csak a szervezők által adott szabadkártyának köszönhetően kísérelheti meg a címvédést a június 23-án kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán a női párosban tavaly bajnok Serena Williams, Venus Williams kettős. A furcsa szituáció oka, hogy a testvérpár idősebb tagja, Venus, nem szerepel a WTA páros-világranglistáján, s így elvileg ebben a számban nem kerülhetett volna a főtáblára. Az illetékesek egyelőre még nem döntöttek arról, hogy hányadik helyen emelik ki az amerikai játékosokat, annyit azonban elárultak: valószínűleg nem az elsőn.

És ha már páros: Mandula Petra az egyes után párosban is elbúcsúzott a bécsi tornától, miután állandó partnere, az osztrák Patricia Wartusch oldalán vereséget szenvedett egy kínai kettőstől.

WTA-torna, Birmingham (170 ezer dollár, fű), nyolcaddöntő:
Gyementyijeva (orosz, 1. kiemelt) - Bartoli (francia) 4:6, 6:3, 6:4
Daniilidou (görög, 2.) - Pisnik (szlovén, 16.) 6:4, 1:6, 6:2
Maleeva (bolgár, 3.) - Cso (dél-koreai, 14.) 6:1, 5:7, 6:1
Tanasugarn (thaiföldi, 10.) - Raymond (amerikai, 6.) 6:2, 6:2
Sarapova (orosz) - Mikaelian (svájci, 11.) 6:0, 7:5
Foretz (francia) - Perebijnisz (ukrán) 6:3, 7:6
Aszagoe (japán) - Callens (belga) 7:6, 6:1
Vento-Kabchi (venezuelai) - Razzano (francia) 6:3, 6:3

A negyeddöntő párosítása:
Gyementyijeva - Sarapova
Aszagoe - Vento-Kabchi
Foretz - Maleeva
Daniilidou - Tanasugarn

WTA-torna, Bécs (170 ezer dollár, salak), negyeddöntő:
Suarez (argentin, 6.) - Dokic (szerb-montenegrói, 1.) 7:6, 6:2
Barna (német) - Farina Elia (olasz, 4.) 4:6, 7:6, 6:4
Sprem (horvát) - Chladkova (cseh, 7.) 6:3, 6:2
Zvonarjova (orosz, 2.) - Matevzic (szlovén, 8.) 7:5, 7:5

Az elődöntő párosítása:
Suarez - Barna
Sprem - Zvonarjova

Páros, negyeddöntő:
Ce Jen, Csie Cseng (Zi Yan, Jie Zheng, kínai) - Mandula Petra, Wartusch (magyar, osztrák, 1.) 3:6, 6:3, 6:3