Vágólapra másolva!
A franciaországi szuperverseny harmadik fordulójában Polgár Judit világossal remizett az orosz Jevgenyij Barejevvel. A francia védelmű játszmában nagymesternőnk irányította a játékot, az orosz nagymester nehezen hárította a fenyegetéseket. A forduló szenzációjaként a 16 éves Teimur Radzsabov lendületes támadással, sötéttel legyőzte az izraeli Borisz Gelfandot. A torna doyenje, a 72 éves Viktor Korcsnoj nagy állást rontott el, majd már vesztett pozícióban túllépte a gondolkodási időt, a francia Fressinet a nyeréssel vezet a tízfős mezőnyben. Az örmény Akopjan elszenvedte harmadik vereségét is. A negyedik játéknapon Pogár Judit az éllovas Fressinet ellen világossal játszik.

Párizs elővárosában, Enghien - les - Bains-ban zajló 17-es kategóriájú verseny harmadik fordulójában is három győzelem született. A játéknap rangadóját a világranglista tizedik Polgár Judit vívta a ranglistát hetedik orosz Barejevvel. A női világranglistát fölényesen vezető nagymesternőnk a francia védelmű partiban kezdeményezett, s Barejevnek meg kellett szenvednie a döntetlenért.

A forduló szenzációjaként könyvelhettük el a 16 éves Teimur Radzsabov sötéttel elért győzelmét az izraeli Borisz Gelfanddal szemben. Meglepetésre húzott Gelfand e4-gyet, ő jobban kedveli a zárt rendszereket, talán meglepődött, hogy a linaresi szuperversenyen kizárólag francia védelmet játszó azeri fiú ismét szicíliai védelmet játszott. A rutinos Gelfand egyáltalán nem érezte magát otthonosan a pozícióban, bizonytalanul lépkedett, míg Radzsabov viharos támadást indított, a sötét nehéz tisztek összjátéka ellen Gelfand nem talált védelmet.

Mélyen a tudása alatt játszik az örmény Akopjan, immár harmadik vereségét szenvedte el. A franciák legjobbja, Lautier nemes egyszerűséggel került gyorsan fölénybe a meráni változatban. Egy darabig legszebb napjaira emlékeztetően sakkozott a 72 éves Viktor Korcsnoj. Centrumáttöréssel szabadgyalogot képzett, de elfogyott a gondolkodási ideje, s láthatóan a parti negyedik órájára elfárad. Már vesztő gyanús állásban lépte túl a gondolkodási időt, s ajándékozta a képzeletbeli sárga trikót Fressinetnek. A spanyol megnyitás egyik főváltozatában a francia Bauer jól állta a sarat az angol Adams ellen, s értékes fél pontot szerzett.