Vágólapra másolva!
A mostanában már inkább edzősködéssel foglalkozó Noszály Sándor 2 óra 46 perces nagy csatában legyőzte Jaross Gábort a kétmillió forint összdíjazású Siemens magyar teniszbajnokság második egyéni döntőjében, így kilenc év elteltével újra aranyérmes lett. A nőknél Fodor Zsuzsanna egyesben és - Molnár Eszterrel az oldalán - párosban is diadalmaskodott.

A férfi fináléban ismét bebizonyosodott, hogy a 31 éves Noszály ütéseinek egy része nem kerülhetne be a sportág tankönyveibe, s váratlan megoldásait csak kivételes képességű teniszezők próbálhatnák "utánozni" eséllyel. Ha ugyanis másként nincs reménye a labda elérésére, egészségre ártalmas "vetődéses röptével" próbálkozik - általában sikerrel -, vagy más "kunszttal" lepi meg a nézőket. Valószínű, hogy a régi-új magyar bajnok nem arra okítja tanítványait - köztük a Párizsban a juniorok között Grand Slam-diadalt arató Balázs Györgyöt -, hogy minden labdamenetet kommentálni kell, tőle azonban elvárja az ezt Budaörsön is hálásan fogadó közönség.

Az ob-döntő egyébként sokáig az ő akarata szerint alakult, 7:6, 4:4, 40-15-nél azonban úgy tűnt, hogy "elpattant nála a húr". Buta hibák követték egymást, emiatt elveszítette adogatását, majd a játszmát, a harmadik szettben pedig brékhátrányba került. A szavát csak időnként hallató Jaross viszont nem élt a lehetőséggel, az utolsó "felvonásban" egyszer sem hozta szerváját, így nem is győzhette le vasasos klubtársát.

"Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem ezt a színvonalas mérkőzést. Újra úgy küzdöttem, mint korábban" - mondta a bajnok, aki legutóbb 1994-ben volt egyesben aranyérmes, igaz, akkor fedett pályán. Noszály "kicsiben" lemásolta barátja, Goran Ivanisevic 2001-es wimbledoni bravúrját, vagyis szabadkártyával verte végig a mezőnyt.

"Ha rajtam múlik, jövőre nem adunk neki ilyen lehetőséget. A sportág szempontjából egyébként hasznosabb lett volna, ha már idén is legyőzi egy fiatal a végig jól teniszező Noszályt" - jegyezte meg félig viccesen az eredményhirdetésnél Taróczy Balázs, a magyar szövetség szakmai igazgatója.

A nőknél a papírformának megfelelően a második helyen kiemelt Fodor Zsuzsanna legyőzte Stadler Ildikót. A találkozó rendkívül hosszú alapvonalcsatákat hozott, amelyet jól mutat, hogy a két szettet 1 óra 50 perc alatt játszották le, ami még salakon is ritkaság. Fodor higgadtabb volt a fontos labdamenetekben, pedig ellenfele már tavaly finalista volt, akkor Pócza Barbarától kapott ki.

"Mindenkinek az az álma, hogy felnőttként is magyar bajnok legyen, s ez nekem sikerült. Most már határ a csillagos ég!" - mondta a találkozó után a roppant boldog Fodor.

Fodor Zsuzsanna az egyesben aratott sikere után párosban - oldalán Molnár Eszterrel - a második aranyérmét is megszerezte az ob-n. A férfiak hasonló száma a Jaross Gábor, Hultai Gergely kettős győzelmével ért véget.

Döntők:
férfi egyes:
Noszály Sándor (Vasas) - Jaross Gábor (Vasas, 1.) 7:6 (7-3), 4:6, 6:2

páros:
Jaross Gábor, Hultai Gergely (Vasas, 2.) - Böröczky Zoltán (LRI Malév), György Tamás (Hód TC) 6:4, 6:1

női egyes:
Fodor Zsuzsanna (Vasas, 2.) - Stadler Ildikó (Forest-ZTE, 3.) 7:5, 6:3

páros:
Fodor Zsuzsanna, Molnár Eszter (Vasas, 1.) - Redecsi Anna (Gyöngyös Mátra SE), Marosfalvi Zsuzsa (Smash TC) 6:0, 6:4