Vágólapra másolva!
A negyeddöntőben kiesett Mandula Petra és Patricia Wartusch a wimbledoni teniszbajnokságon: a 12. helyen kiemelt magyar, osztrák párost a Ruano Pascual, Suarez duó búcsúztatta 1 óra 32 perc alatt. A többszöri esőszünet és a sötétedés miatt a szervezők csütörtökre halasztották a férfi egyes negyeddöntőit.

Az első játszmát simán nyerte az első helyen kiemelt tavalyidöntős spanyol, argentin kettős, a másodikban két szettlabdája is volt Manduláéknak, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

A többszöri esőszünet és a sötétedés miatt csütörtökre halasztották a többi mérkőzést. A férfi egyes negyeddöntőjében az Andre Agassit búcsúztatató Mark Philippoussis 0-2-ről egyenlített Alexander Popp ellen, míg Sebastien Grosjean 2-1-re vezet a hazaiak kedvencével, Tim Henmannel szemben.

Alig három hónappal enyhe szélütése után pályára lép a wimbledoni veterán-versenyen a kétszeres győztes John Newcombe. "Jól érzem magam, a jobb kezem és a szám is már majdnem teljesen rendbe jött. Egyáltalán nem aggódom" - mondta az 59 éves legenda, aki Owen Davidsonnal párban játszik az indiai Anand és Vijay Amritaj ellen. Newcombe tippelt a végső győztesre is: szerinte a Philippoussis, Henman, Roddick, Federer kvartettből kerül ki az idei férfi bajnok.

Női páros, negyeddöntő:
Ruano Pascual, Suarez (spanyol, argentin, 1.)-Mandula, Wartusch (magyar, osztrák, 12.) 6:2, 7:6 (7-5)

Férfi egyes, negyeddöntő, állás:
Grosjean (francia, 13.) - Henman (brit, 10.) 7:6 (10-8), 3:6, 6:3, 1:2
Philippoussis (ausztrál) - Popp (német) 4:6, 4:6, 6:3, 6:3, 2:2