Vágólapra másolva!
Legalább egy olimpiai kvótát, valamint egyéniben és csapatban összesen 5-6 érmet vár Hammerl László szövetségi kapitány a csütörtökön kezdődő plzeni felnőtt és junior puska-, pisztoly-, futócél-Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatottól.

Szinte minden szakágban lehet dobogóra, de legalább pontszerzésre esélyünk, ezért nem szeretnék konkrét neveket említeni. Reményeim szerint 40-42 pontot szerez a csapat. A legutóbbi dél-koreai Világkupán, valamint a hétfőn befejeződött tatai edzőtáborozáson is jó formát mutattak a versenyzőink, ami további bizakodásra adhat okot - mondta Hammerl László szövetségi kapitány.

Az egyhetes csehországi 25 és 50 m-es kontinensviadal súlyát jelentősen növeli, hogy az olimpiai számokban az európai mezőnynek most lesz utoljára lehetősége indulási jogot szerezni a jövő évi athéni nyári játékokra, ahová már öt magyar sportlövő váltotta meg a repülőjegyét (Sidi Péter - összetett puska, Igaly Diana - skeet, Joó Éva - összetett puska, Csonka Zsófia - légpisztoly, Kryzewski Beáta - összetett puska).

A magyar csapatban talán a férfi pisztolyosokon van a legnagyobb nyomás, hiszen nekik még egyetlen kvótát sem sikerült szerezniük. Ráadásul a gyorstüzelőknek lesz a legnehezebb dolguk az Eb-n, miután itt csak két olimpiai helyet osztanak. Puskában és szabadpisztolyban 3-3 kvalifikáció szerezhető. A futócéllövők két számában "csak" a bajnoki cím lesz a tét, hiszen ők 10 m-en szerepelnek majd Athénban.

Érdekesség, hogy a csangvoni Világkupán légpisztolyban győztes és így kvótás Csonka Zsófia az "övéi" között, a junioroknál indul. Az összesen 33 fős csapat első s egyben legnagyobb csoportja kedden busszal indul útnak Plzenbe.

Az Eb-csapat
férfiak: Sidi Péter, Fluck Zoltán, Jákó Csaba, Sike József, Tasi Tamás, ifj. Laczik Zsolt, Papanitz Zoltán, Karacs Zsolt, Simon Attila, Pálinkás Lajos, Jambrik István, Balogh László, Hollandi Pál, Boros György
nők: Joó Éva, Vincze Kinga, Kryzewski Beáta, Sike Renáta, Ferencz Ágnes, Erdős Dorottya
junior fiúk: Kaszás Zoltán, Kocsis Norbert, Kabai Gergely, Milinkovics Tibor, Török Zoltán, Somogyi Péter, Makai Péter
junior lányok: Jászberényi Márta, Miskolci Julianna, Nagy Dóra, Gallai Éva, Csonka Zsófia, Mónus Ágnes.