Vágólapra másolva!
Hétfőn a kitzbüheli tenisztornán tér vissza Bohdan Ulihrach, aki egy hete tisztázta magát a doppingvádak alól. A szervezők a négy szabadkártya közül az egyiket - helyezése alapján - a világranglistán 159. cseh játékosnak utalták ki.

Az eredetileg 43 770 dolláros pénzbírsággal és 100 világranglista-pont levonásával sújtott 28 éves teniszező fellebbezésére az ATP beismerte, hogy egy, a versenyeken rendszeresen használt folyadékpótló valóban tartalmazhat a tiltott szerek listáján szereplő nandrolont, amely tehát ily módon is bekerülhetett a szervezetébe.

Ulihrachot tavaly október 3-án, Moszkvában ellenőrizték, és mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolon értéke 0.2 százalékkal meghaladta a még elfogadhatónak tekintett 5.0-ás (nanogramm/milliliter) szintet.

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy életem ezen kellemetlen fázisát már magam mögött tudhatom, s visszatérhetek oda, ahol a legjobban érzem magam, a teniszpályára" - mondta Ulihrach, aki pályafutása során eddig három tornán diadalmaskodott (1995-ben Prágában és Montvideóban, 1998-ban pedig Umagban), s összesen 3 millió dollárt teniszezett össze.