Vágólapra másolva!
Mandula Petra két játszmában simán legyőzte Natalia Gussonit, s ezzel Magyarország kiegyenlített az argentinok elleni tenisz Fed-kupa találkozón, amelyen a Világcsoportban való jövő évi szereplés a tét.

Fed-kupa, osztályozó a Világcsoportért:
Pilar: Argentína - Magyarország 1-1 - állás az 1. nap után
Clarisa Fernandez - Kuti Kis Rita 6:1, 6:3
Natalia Gussoni - Mandula Petra 3:6, 4:6

Magyar szempontból jól indult a meccs, mert Kuti Kis kétszer is elnyerte ellenfele adogatójátékát, de egyszer sem tudta megtartani az előnyt. Sőt 3:2-es vezetés után sorozatban nyolc gémet vesztett el, így az argentin az első játszmát 44 perc alatt nyerte meg és a másodikban is már 4:0-ra vezetett.

Jellemző az összecsapásra, hogy még ebben a helyzetben sem kellett eltemetni a magyar játékost, mert egyszerűen csak arról volt szó, hogy a dél-amerikainak minden bejött: a legkiszorítottabb, a leglehetetlenebb helyzetekből is képes volt pontot érő átemelést, vagy szintén lélekromboló rövidítést ütni. Egyszerűen nem hibázott, nem lehetett "lenyomni" a pályáról. A vendégszurkolók azt várták a lelátón, hogy fordul a kocka, mert ilyen magas szinten nem lehet folyamatosan teniszezni. Ráadásul a szerencse is végig az argentin oldalán állt. Kuti Kis küzdött becsülettel, mindent megpróbált, nem adta meg magát, de a fordulat elmaradt: 1:15 óra alatt Fernandez győzött.

Mandula Petra az első labdamenettől kezdve magabiztosan, bátran, erőteljesen játszott és csak magának köszönheti, hogy nem nyert még simábban. A nyitó játszmában két labdája is volt a 3:0-hoz, ahhoz, hogy másodszor is elvegye Gussoni adogatójátékát, de a megnyugtató előny helyett 2:2 lett, és kezdődhetett minden elölről.

A folytatásban a fontos labdameneteknél azonban Mandula jól koncentrált és egyértelművé tette, hogy ki a jobb. A második szettben 3:3-ig mindkét játékos hozta a saját adogatójátékát, majd a magyar teniszező a 8. gémben breakelt és már a mérkőzésért szerválhatott. Ekkor újra lankadt a figyelme (15-re elvesztette a saját adogatójátékát), de a tizedik játékban, a mérkőzés folyamán ötödször is elnyerte a dél-amerikai adogatását és végül 1:29 óra alatt győzött.

"Végig éreztem, hogy jobb vagyok, csak én nyerhetek, ez magabiztossá tett, de valószínűleg ez okozta azt is, hogy időnként teljesen dekoncentrált lettem" - mondta az Mandula. "Úgy gondolom vasárnap jó esélyem van Fernandez ellen, igaz nem engedhetek meg magamnak a maihoz hasonló kihagyásokat. Nem fáradtam el, sőt talán még jót is tett a játékomnak, hogy nem 6:0, 6:0-ra nyertem.

"Elégedett vagyok az állással, bár talán még 2-0 is lehetett volna a javunkra" - nyilatkozta Temesvári Andrea kapitány. "Kuti Kis Rita mérkőzése sokkal szorosabb volt, mint amit az eredmény mutat. Nagyon sajnálom, hogy Ritának nem sikerült, mert Fernandez még a meccslabdánál is láthatóan feszült, ideges volt, egy kissé bátrabb játékkal, több szerencsével meg lehetett volna fogni. Ha Petra holnap olyan türelmesen és jól játszik mint ma, akkor átvehetjük a vezetést és a negyedik egyes után akár ünnepelhetünk is."