Vágólapra másolva!
Magyar résztvevője is van a World Team Tennis Pro League elnevezésű viadalnak, amely július 7-27-ig zajlik az Egyesült Államokban. A sajátos szabályok szerint zajló csapatbajnokság számos klasszis résztvevője között két névre is felfigyelhetünk, a játékosok között ugyanis ott van Anna Kurnyikova és Kapros Anikó is. Ráadásul azonos csapatban játszanak, s együtt párosoznak.

Anna Kurnyikova ugyan már korábban bejelentette, hogy nem lép pályára az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon, a visszatérés lehetőségét nem zárta ki. Az orosz szépség hátfájdalmai nem múlnak, sorozatterhelésre alkalmatlan, arra azonban jó, hogy egy-egy páros vagy vegyes páros mérkőzést elvállaljon. Anna kapva kapott az alkalmon, hogy a WTT Pro League szervezői gondoltak rá is, s elfogadta a Kansas City Explorers ajánlatát.

A World Team Tennis (WTT), azaz az amerikai csapatbajnokság 1974-ben szerveződött, de igazából akkor vált népszerűvé, amikor igazgatójának Billie Jean Kinget választották. A torna népszerűségére jellemző, hogy az összes egykori amerikai sztár a nevét adta hozzá, Jimmy Connors még két éve is szerepelt, 48 évesen, Martina Navratilova, John McEnroe visszatérő vendég, Andre Agassi pedig tavaly jelezte, tíz évig még szeretne szerepelni a Pro League-ben.

Az idei versenysorozatba tíz csapat nevezett, a játékosok között megtalálhatók a már említett McEnroe testvérek, Agassi és Navratilova mellett a német Boris Becker, az orosz Maria Sarapova, az amerikai Lindsay Davenport, David Wheaton és Andy Roddick is.

A viadalnak van magyar résztvevője is, ráadásul éppen a Kansas City Explorers együttesében, Kapros Anikó személyében. Ami érdekes, a magyar éljátékos már háromszor párosozhatott együtt Kurnyikovával. Július 16-án a Kansas legyőzte a Philadelphia Freedoms gárdáját, a 27-17-es győzelemből Kaprosék 5-4-es részsikerrel vették ki részüket, legyőzve a Craybas, Tatarkova duót. Ezt követően a Saint Louis Aces elleni két találkozón is egymás oldalán játszottak, s ugyan az Explorers kikapott, az egyik összecsapást megnyerték az Arendt, Rippner kettős ellen.