Vágólapra másolva!

Három magyar úszódöntős a vb zárónapján

A délelőtti előfutamokból három magyar úszó kvalifikálta magát az esti döntőkbe a barcelonai világbajnokságon, a 4x100-as férfi vegyesváltó pedig olimpiai kvótát szerzett.

Cseh László a legjobb idővel, 4:14.11 perccel jutott a fináléba 400 m-es vegyesúszásban, úgy, hogy a mezőnyben ott volt a táv világcsúcstartója, az amerikai Michael Phelps is. A szám másik magyar indulója, a korábbi Európa-bajnok Batházi István a selejtezőben 4:20.67-tel a 15. lett, így kiesett.

Női 400 m vegyesen mindkét magyar megúszta a döntőhöz szükséges időt, így Risztov Éva és Reményi Diána is tagja az esti mezőnynek. Délelőtt összesítésben előbbi az első, utóbbi az 5. helyen végzett 4:42.89, illetve 4:44.77 perccel.

Az utolsó előfutamnak kettős tétje volt: a 4x100 méteres magyar férfi vegyesváltó ugyanis nem csupán az esti, nyolccsapatos döntőbe kvalifikálhatta magát, hanem az jövő évi athéni olimpiára is - ha a legjobb 12 között végez. Az előbbi nem, az utóbbi viszont sikerült, a Horváth Péter (hát), Güttler Károly (mell), Gáspár Zsolt (pillangó), Zubor Attila (gyors) összetételű kvartett ugyanis 3:39.83 perces idővel a 9. lett, s így kiszorult az esti fináléból, de megszerezte az ötkarikás játékokon való indulás jogát.

Ebben a számban a címvédő, Ian Thorpe vezette ausztrálokat korai váltás miatt kizárták a versenyből.