Vágólapra másolva!
Tommy Haas az idén már nem indul versenyeken. A német teniszcsillag egy bajor televíziós csatornának nyilatkozva közölte, két vállműtétjét követően nem épült még fel teljesen, így nem tud versenyezni.

"Nincs annál rosszabb érzés, mint amikor az ember szeretne tenni valamit, de nem képes rá. Így vagyok én most a tenisszel" - nyilatkozta Tommy Haas a bajor Bayerischen Rundfunk televíziós csatornának.

A 25 esztendős, müncheni teniszező utoljára tavaly októberben lépett pályára, akkor Párizsban versenyzett. Első vállműtétjére december 19-én került sor, majd július 19-én New Yorkban újabb artroszkópiás beavatkozást kellett végre hajtani rajta. A nyolchónapos kiesés miatt Haas nem állhat a Davis-kupa válogatott rendelkezésére sem, pedig Németország fontos találkozót vív a világcsoportban maradásért szeptember 19-21-én Fehéroroszország ellen.

"Pozitívan állok a dologhoz, reménykedem, hogy mielőbb visszatérhetek. Nagy célokat tűztem ki magam elé, de egyelőre türelmesen viselnem kell a távolmaradást. Talán három-négy hét múlva már elkezdhetem az edzéseket" - mondta Haas, aki a tervek szerint jövő januárban, Dohában vagy Adeleide-ben lépne ismét pályára, hogy aztán induljon a melbourne-i Australian Openen.