Vágólapra másolva!
Az amerikai Andy Roddick nyerte a 2,45 millió dollár összdíjazású cincinnati férfitenisz-tornát, miután a döntőben három játszmában legyőzte a szintén remeklő honfitársát (és barátját), Mardy Fisht.

Andy Roddick valósággal megtáltosodott. Eddig is tudtuk, hogy nem kutyaütő, sőt, nagyon jó keze van, ám amit mostanság művel, arra nehéz jelzőket találni. Tudniillik amióta Andre Agassi egykori trénere, Brad Gilbert irányítja felkészülését (a queen'si volt az első torna, amelynek együtt vágtak neki), nem nagyon ismeri a vereség fogalmát: 32 mérkőzést játszott a neves szakember dirigálásával, s azóta nem kevesebb, mint 30 győzelmet aratott. Utóbbi huszonegy meccséből hússzor hagyhatta el győztesen a pályát, legutóbb (magyar idő szerint hétfőre virradóra) a cincinnatti Mester-torna fináléja után.

A 21. születésnapját augusztus 30-án ünneplő Roddick a sorozat hetedik állomásán aratott diadalával az élre került a teniszezők idei eredményeit figyelembe vevő ATP Race-ben, de tegyük hozzá, hogy teljesen megérdemelten: egy hete a montreali, hasonló kaliberű versenyen verte végig a mezőnyt.

Cincinnattiben honfitársa és barátja (a gimnáziumban osztálytársak voltak), Mardy Fish testén keresztül vezetett az út a győzelemhez, ám alaposan meg kellett küzdenie a sikerért. Az első szettet például lazán elbukta 6:4-re, s a folytatásban csak két rövidítésben tudta két vállra fektetni ellenfelét. A harmadik felvonásban, 4:5-nél ráadásul két meccslabdát is hárítania kellett, azaz nem sokon múlott, hogy Fish megnyerje pályafutása első trófeáját.

A szókimondásáról is elhíresült Roddick nem titkolta, hogy alaposan elfáradt az elmúlt hetekben, ezért ezen a héten pihenéssel tölti az időt. Rá is fér a feltöltődés, hiszen a jövő héten kezdődik a US Open, amelynek formája alapján egyértelműen ő a legnagyobb esélyese. Tudja ezt ő is, a napokban például kijelentette, hogy el tudja magát képzelni Grand Slam-győztesként. Csak aztán nehogy túl nagy legyen majd a mellény...

"Mit ne mondjak, kicsit elfáradtam" - szuszogott Roddick. "No nem kell aggódni, sérülés nem fenyeget, egyszerűen kimerültem az elmúlt hónap hajtásában. Szükségem van egy kis pihenésre, két napig az ütőm közelébe sem megyek. Ami a mai meccset illeti: nehéz seggbe rúgni egy olyan srácot, akit kifejezetten kedvelsz, talán ezért voltam a szokottnál kicsit halványabb. Mardy rengeteget fejlődött az elmúlt időkben, lassan számolni kell majd vele is. Büszke vagyok rá!"

Eredmények, Cincinnati, Ohio (2,45 millió dollár összedíjazás)
egyes, döntő
Roddick (amerikai, 7.) - Fish (amerikai) 4:6, 7:6, 7:6

páros, döntő
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 2.) - W. Arthurs, P. Hanley (ausztrál, 7.) 7:5, 7:6.

k.d.