Vágólapra másolva!
Az anaheimi tornász-világbajnokságon a férfi csapatverseny aranyérmét Kína szerezte meg, az utolsó pillanatig tartó kiélezett küzdelemben megelőzve a házigazda Egyesült Államok gárdáját. A vb-n a magyarok közül már csak az egyedüliként olimpiai kvótát szerzett Gál Róbert érdekelt, aki a hét végén talajon és ugrásban is ott lesz a döntőben, s nem esélytelen az éremszerzésre.

A férfi csapatverseny nyolcas döntőjében minden válogatottnak szerenként három gyakorlatot kellett bemutatnia, s valamennyi pontszám bekerült az értékelésbe. Kína, az Egyesült és Japán végig nagy harcban volt az aranyéremért, amit végül a kínaiak szereztek meg, az Arrowhead Pond Arénába kilátogató 9000 hazai néző nagy bánatára. (Ez hozzávetőleg fél házat jelentett.)

A Hszing Ao-vej, Huang Hszü, Li Hsziao-peng, Liang Fu-liang, Teng Haj-pin, Hsziao Csin, Jang Vej összetételű hatosfogat gyűrűn csak a negyedik, talajon a második legmagasabb pontszámot szerezte meg, de lólengésben, ugrásban, korláton és nyújtón is a legjobb volt, s végül 0,875 pont előnnyel az Egyesült Államok előtt megnyerte a vb-t. Mint ismert, a magyar csapat a selejtezős eredményével a 21. helyen zárt.

Férfi csapatdöntő, világbajnok: Kína (Hszing Ao-vej, Huang Hszü, Li Hsziao-peng, Liang Fu-liang, Teng Haj-pin, Hsziao Csin, Jang Vej) 171,996 pont
2. Egyesült Államok (Bhavsar, Gatson, M. Hamm, P. Hamm, McClure, Wilson) 171,121
3. Japán (Cukahara, Kasima, Tomita, Jamada) 170,708
4. Oroszország 168,771
5. Románia 167,909
6. Koreai Köztársaság 166,283
7. Franciaország 165,546
8. Ukrajna 165,108

A női csapatdöntőre magyar idő szerint csütörtök hajnali 3 órakor kerül sor.