Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatig kiélezett csatában a házigazda Egyesült Államok nyerte az anaheimi tornász-világbajnokság magyar idő szerint csütörtök hajnali nőicsapat-döntőjét. A második helyen a 2001-ben diadalmaskodó románok, a harmadikon meglepetésre az ausztrálok végeztek.

Az Arrowhead Pond Aréna közel 12 ezer nézője parádés versenyt láthatott. Az első körben az oroszok ugrásban remekeltek, de talajon rontottak, míg az amerikaiaktól Hollie Vise leesett a felemáskorlátról. Az izgalmakat csak fokozta, hogy félidőben, azaz két szer után az első és az utolsó, nyolcadik között is csak 1,2 pont különbség volt.

A folytatásban a kínaiak rendezték soraikat, és a viszonylag gyengébb ugrást követően gerendán sziporkáztak. Így tettek az ausztrálok is, de ezen a szeren az ukránok reményei végképp elszálltak.

Aztán a sportág egyik meghatározó egyénisége, az orosz Szvetlana Horkina elrontotta a felemáskorlát gyakorlatát, be kellett érnie a tőle szokatlanul alacsony 9,25-tel. A kisebb-nagyobb hibák után nem volt meglepő, hogy a stabilan teljesítő brazilok a záró kör előtt még éremszerzésben bízhattak, de a gyenge gerenda-előadás miatt végül az utolsó helyen végeztek.

A három aranyvárományos, az amerikai, a kínai és a címvédő román csapat egyaránt talajon fejezte be a küzdelmeket. A vendéglátók extázisban adták elő gyakorlataikat a szurkolók nagy-nagy örömére, míg a riválisok rontottak, így teljesen megérdemelten állhattak a dobogó tetejére. A magyarok a selejtezős eredményükkel 24-ként zártak.

Női csapatdöntő, világbajnok: Egyesült Államok (Courtney Kupets, Carly Patterson, Tasha Schwikert, Chellsie Memmel, Hollie Vise, Terin Humphrey) 112,573 pont
2. Románia 110,833
3. Ausztrália 110,335
4. Kína 110,259
5. Spanyolország 109,722
6. Oroszország 108,985
7. Ukrajna 108,235
8. Brazília 107,297

A férfi egyéni összetett döntőre magyar idő szerint péntek hajnali 3 órakor kerül sor.