Vágólapra másolva!
A cselgáncsozó Kosztolánczy György aranyérmet szerzett a dél-koreai Teguban zajló 22. Universiadén.

A 100 kg-os kategóriában szereplő magyar versenyző a francia Bruziauy, a brazil Correa és a mongol Bajtargal legyőzésével jutott el az elődöntőig, ahol a litván Paskeviciusnál is jobbnak bizonyult.

Ekkor már biztos volt az éremszerzés, Kosztolánczy azonban nem elégedett meg ennyivel, az olasz Giaccagliával szemben egy waza-arival megszerezte a végső győzelmet.

A ritmikus gimnasztikázó Haris Brigitta is jól szerepelt, a szerenkénti döntők során buzogánnyal az ötödik helyet szerezte meg.

Vívásban a női tőrözők egyéni küzdelmeire került sor hétfőn, a magyarok közül Varga Katalin szerepelt a legjobban, nyolcadik lett. A selejtezőből mellette Jeszenszky Szilvia és a júliusban Európa-bajnoki címet szerző Varga Gabriella is továbbjutott, utóbbi ráadásul remek teljesítménnyel, hat győzelemmel. A 32-es tábla első körében azután Jeszenszky meglepetésre 15-12-re legyőzte őt, a 16 között viszont neki is búcsúznia kellett, ugyanis 15-11-es vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes orosz Lobincevától. Varga Katalin megverte a német Silkét (15-13), majd az ukrán Hismatulinát (15-6), az elődöntőbe kerülésért viszont 15-11-re kikapott az orosz Lamonovától.

A magyar vízilabda-válogatott a harmadik mérkőzését is megnyerte, ezúttal a görögök ellen diadalmaskodott 10-4-re, ezzel csoportelsőként jutott tovább, s legközelebb csütörtökön, a negyeddöntőben száll vízbe.

A teniszezőknél férfi egyesben Jaross Gábornak a harmadik forduló jelentette a végállomást, mivel 6:3, 4:6, 6:3-ra kikapott a tajvani Li Jen Hszuntól.

Atlétikában a férfiak 100 méteres versenyében Németh Gergely előbb 10.71 mp-et, majd 10.79-et futott, és továbbjutott a szerdai középdöntőbe. Sikerrel járt a nők hasonló távú versengésében Szabó Enikő, aki 11.63-at, majd 11.65-öt ért el. Középdöntőbe jutott Csesznegi Dávid is, ő 400-on 48.52-vel biztosította helyét a folytatásban.

Női 100 méter gáton ugyanakkor 13.48-cal búcsúzott a további küzdelmektől Vári Edit.