Vágólapra másolva!
Czink Melinda után a világranglista 45. helyén álló Mandula Petra is bejutott a 64 közé az év utolsó Grand Slam tornáján, a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A nap első magyar meglepetését Czink Melinda szolgáltatta, aki az első szettet ugyan elveszítette, de a második játszma sima, 6:1-es megnyerését követően a döntő szettben 53 perc alatt 7:5-re nyert.

Mandula Petra hasonlóan kezdett, igaz, a magyar játékos csak az első játszmában küszködött a zimbabwei Cara Blackkel (40.), 0:2-ről kellett felzárkóznia. Ez sikerült, majd a szetthajrában 5:5 után újra brékelt, s ezzel el is döntötte a csatát. A második szettben már könnyebb dolga volt Mandulának, aki tavaly is bekerült a 2. fordulóba.

A 81 perc alatt továbbjutó első számú magyar teniszező következő ellenfele a 27. helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz. Czink Melinda (93. a rangsorban) a legjobb 64 között a 28. kiemelt amerikai Lisa Raymonddal találkozik.

A keddi nap egyetlen magyar szereplője, Kapros Anikó az Arthur Ashe-stadion, azaz a centerpálya első mérkőzését vívja a második helyen kiemelt belga Justine Henin-Hardenne-nel. A találkozó magyar idő szerint 17 órakor kezdődik.

Női egyes, 1. forduló:
Czink Melinda - Clarisa Fernandez (argentin) 3:6, 6:1, 7:5
Mandula Petra - Cara Black (zimbabwei) 7:5, 6:2.