Társoldalunk:

Női öttusaváltónk is Európa-bajnok

Azután, hogy a hagyományos csapatversenyt megnyerte, a váltóban is az élen végzett a Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea, Füri Csilla trió a csehországi Ustí nad Labemben zajló öttusa Európa-bajnokságon.

A siker már a nap elején valószínűsíthető volt, az együttes ugyanis az elmúlt egy-két év kontinentális és világversenyein elért eredményeinél jóval jobbat produkált a lövészetben (266 kör, 1096 pont), s így a felzárkózást, illetve az előrelépést nem a hatodik-hetedik, hanem a harmadik helyről kezdhette meg, ráadásul a "szokásosnál" kisebb ponthátrányból.

A folytatásban egy felszabadult és főként eredményes (34 győzelem/20 vereség, 920 pont) vívás következett, amely a magyarok sikerét hozta. Ezzel az összetettben átvették a vezetést, majd az ugyancsak megnyert 3x100 méteres úszás (3:12.72 perc, 1208 pont) során tovább növelték az előnyüket.

A lovaglásban összesen két akadályt vertek (1168 pont), így a zárószámban 46 másodperccel hamarabb rajtolhattak, mint a második helyezett olaszok. A 3x1500 méteres futás során visszafogott, ebben a tusában hetedik helyet jelentő (16:20.71 perc, 800 pont) teljesítménnyel is könnyedén őrizték meg a pozíciójukat.

Vörös Zsuzsanna: "Öt nagyon jó számot csináltunk."

Simóka Bea: "Váltóban eddig még nem voltam Európa-bajnok, most már ez a cím is megvan. Nagyon fáradt vagyok. Csütörtökön mandulaműtét vár rám, majd pihenés következik. Utána folytatom a felkészülést, hogy megvalósítsam az álmomat."

Füri Csilla: "Jó verseny volt az elejétől a végéig, mind az öt szám összejött."

Kulcsár Antal szövetségi kapitány: "Amilyen szépen kezdődött, olyan szépen fejeződött be a nap. Ezzel a váltóarannyal az egész éves teljesítményükre tették fel a koronát a lányok."

Eredmények:
női váltó, Európa-bajnok:
Magyarország (Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea, Füri Csilla) 5192 pont
2. Olaszország (Claudia Corsini, Sara Bertoli, Giulia Cafeiro) 5124
3. Csehország (Alexandra Kalinovska, Lucie Grolichova, Olga Vozenilkova) 5060
4. Fehéroroszország 4984
5. Nagy-Britannia 4740
6. Oroszország 4608

Kedden, az Európa-bajnokság zárónapján a férfiak váltóversenyére kerül sor, többek között a Kállai Ákos, Horváth Viktor, Fülep Sándor összeállítású magyar csapat részvételével.

KAPCSOLÓDÓ CIKK