Vágólapra másolva!
Azt eddig is tudni lehetett, hogy az amerikaiak és a britek nem ismernek tréfát, ha fogadásról van szó. Ám a William Hill fogadóirodában most egészen elképesztő pénzösszeget lehet nyerni, ha valaki eltalálja, ki nyeri a 2021-es, azaz a tizennyolc év múlva esedékes angol nyílt teniszbajnokság férfi és női versenyét. Persze a helyzet nem ilyen egyszerű: a bukmékeriroda akkor fizet 4,5 millió eurót, ha akad olyan őrült, aki szerint Andre Agassi és Steffi Graf fia, Jaden Gil lesz a férfi, és Tim Henman lánya, Rosie a női győztes.

"Valószínűleg nincs még a földön olyan gyerek, aki olyan ígéretes és tökéletes teniszgénekkel rendelkezne, mint Jaden Gil. Kivéve persze, ha lesz testvére" - nyilatkozta a legnagyobb komolysággal John McEnroe a mosolygós, kétéves kisfiúról. Jadennek nemcsak szülei híres sportolók, a nagyapa, Mike Agassi iráni színekben részt vett az 1948-as és az 1952-es olimpián is. Igaz, bokszolóként.

"A legnagyobb összeget akkor vihetik haza, ha Jaden Gil és Tim Henman lánya, Rosie megnyeri tizennyolc év múlva a wimbledoni bajnokságot" - mondta Graham Sharpe, a Hill-iroda szóvivője megerősítve, a megnyerhető összeg 4,5 millió euróra rúghat ebben az esetben.

Tudósok, köztük az örökletes génkérdésben megszólaló Rick Smith, a San Diego-i egyetem professzora szerint nagyon sok gyerek örökli a szülők tehetségét, nem véletlen, hogy napjaink teniszcsillagai között is jó néhány olyan akad, akinek édesapja, vagy édesanyja is sokra vitte. Az egyik legjobb példa erre a világranglista-vezető Kim Clijsters, akinek apukája kiváló labdarúgó, anyukája pedig nemzeti tornászbajnok volt.

Lindsay Davenport édesapja, Wink az 1968-as olimpián az amerikai röplabda-válogatott tagjaként szerepelt, Alexandra Stevenson a kosársztár Julius Erving lánya, míg az orosz Nadja Petrova édesanyja, tagja volt az 1976-os olimpián bronzérmet szerző 4x400-as váltónak.

A tenisztehetségre Taylor Dent az élő példa, a nyolcaddöntőben sérülés miatt visszalépő amerikai játékos édesapja, Phil - még ausztrálként - 1974-ben Australian Open-döntőig jutott, de 7:6, 6:4, 4:6, 6:3-ra kikapott Jimmy Connorstól.