Vágólapra másolva!
Az orosz sakkbajnokságon a hatodik forduló rangadóján Szvidler világossal legyőzte az éllovas Morozevicset. A sorsdöntő nyeréssel a háromszoros bajnok átvette a vezetést. Az élcsoportban  kisebb-nagyobb küzdelmek után sorban születtek a döntetlenek, öten üldözik félpontos hátránnyal Szvidlert. Ismét nyert Griscsuk, a négypontosok tábora tizenegy főből áll. A hetedik játéknap csemegéje Malahov és Szvidler csatája lesz.

A Krasznojarszkban zajló orosz sakkbajnokság egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóját vívta Morozevics és Szvidler. A bledi sakkolimpián aranyérmes válogatott két tagja az orosz huszárjátékban csapott össze, s a játszmát félpontos hátránnyal kezdő Szvidler jobban birkózott meg a parti tétjével. Az orosz huszárjáték egyik divatos változatában Szvidler volt a felkészültebb, a tisztáldozat után Morozevics nem kapott elegendő ellenértéket. A világos a szabadgyalog előrenyomulása ellen az éllovas nem talált védelmet, s helyet cseréltek a táblázaton.

Az élcsoportban sorban születtek a döntetlenek, az Élő-pont különbségek nem döntötték el a partik sorsát. A félpontos előnnyel vezető Szvidlert öten követik, majd tizenegyen alkotják a "külső körös" társaságot. Griscsuk magára talált, de a világranglistán hatodik nagymesternek még csodákat kell művelnie a hajrában elékelő helyezés megszerzéséért.