Vágólapra másolva!
Miguel Martin ötletgazda jóvoltából nyolc spanyol kerekes megmutatta magát a világnak ruha nélkül is a spanyol Interviú című magazinban. A spanyol kerékpáros-körverseny idején ez kisebb megrökönyödést okozott, főleg, hogy a szereplők között olyan világnagyságok is felbukkantak, mint a viadal tavalyi győztese, Aitor Gonzalez (Fassa Bortolo) vagy az idei viadalon már két szakaszgyőzelmet is elérő Kelme-bringás, Alejandro Valverde. A Vuelta 16. szakaszát egyébként a kolumbiai Felix Cardenas nyerte, összetettben továbbra is Isidro Nozal áll az élen.

Kihasználva a jelenleg is zajló spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta Espana népszerűségét, nyolc spanyol kerekes a szó legszorosabb értelmében meglovagolta a lehetőséget, hogy népszerűsítse a sportágat (és persze önmagát) - főleg az ibériai hölgyek körében.

A sportművészet jegyében ugyanis a nyolc vállalkozó szellemű sportember úgy döntött, aktfotókkal jelentkezik a spanyol Interviú című magazinban. A pózoló kerekesek között olyan sztárok is megtalálhatók, mint a Vuelta tavalyi győztese, Aitor Gonzalez (Fassa Bortolo) vagy az idei viadalon már két szakaszgyőzelmet is elérő Kelme-bingás, Alejandro Valverde. Persze a többiek sem ismeretlenek, Oscar Sevilla és Enrique Gutierrez szintén a Kelme, Miguel Martin, illetve Santos Gonzalez a Domina Vacanze-Elitron, Joan Horrach a Milaneza, míg Jorge Ferrio a Paternina színeiben állt rajthoz.

"Azt szerettük volna elérni, hogy a rádió és a televízió végre egyszer úgy ejtsen szót a sportágról, hogy abban nem szerepel a dopping kifejezés" - magyarázta felhívó jellegű fotóikat Miguel Martin, aki főszervező és ötletgazda szerepet is felvállalta egyszemélyben.

A Vuelta 16. szakaszát egyébként a kolumbiai Felix Cardenas nyerte, összetettben továbbra is Isidro Nozal áll az élen.

eredmények
16. szakasz, Jaén-Sierra Nevada, 162 km, hegyi befutó:
1. Cardenas (kolumbiai, Labarca-2) 4:09:33
2. Mercado (spanyol, iBanesto.com) 5 mp hátrány
3. Sevilla (spanyol, Kelme) 18 mp h.
4. Valverde (spanyol, Kelme) azonos idővel
5. Piepoli (olasz, iBanesto.com) 21 mp h.
6. del Olmo (spanyol, Milaneza) 31 mp h.
...8. Heras (spanyol, US Postal) 1:02 p h.
...10. Mancebo (spanyol, iBanesto.com) 1:11 p h.
...20. Beltrán (spanyol, US Postal) 1:49 p h.
...23. I. Gonzalez de Galdeano (spanyol, ONCE) 1:55 p h.
24. Nozal (spanyol, ONCE) a.i.

Az összetettben:
1. Nozal 54:13:10 ó
2. I. Gonzalez de Galdeano 3:03 p hátrány
3. Heras 3:09 p h.
4. Valverde 5:00 p h.
5. Beltrán 5:16 p h.
6. Mancebo (spanyol, iBanesto.com) 6:27 p h.

Szerdán a Granada és Córdoba közötti 180 km-es táv vár a mezőnyre.