Vágólapra másolva!
A tavaly novemberi debreceni tornász-vb és a két héttel ezelőtti budapesti ritmikusgimnasztika-vb után a tornasport újabb szakágában rendez Magyarország világversenyt, s az október 24-26. között sorra kerülő aerobik Európa-bajnokságnak ismét a debreceni Főnix csarnok lesz a színhelye. Az olimpiai programba kerülésért harcoló aerobikosok kontinensbajnokságán 23 nemzet 204 versenyzője indul.

"Reméljük, hogy az aerobik-Eb atmoszférája a Csollány Szilveszter sikerével fémjelzett tornász-vb hangulatát idézi majd" - nyilatkozta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a szervezőbizottság társelnöke.

A magyar csapatból éremre a legjobb eséllyel a Dóka Gabriella, Lehoczky Adrienne, Sipos Mónika összetételű kétszeres Világkupa-ezüstérmes trió pályázik, amely már Európa-bajnokságon is volt második helyezett.

"Az Eb-n igen erős mezőny várható, így arra, hogy mi lesz majd a döntőben, nem is mernék tippelni. Először is az a legfontosabb, hogy jussunk be a fináléba, s majd utána meglátjuk a többit! Mindenesetre kemény edzésekkel készülünk, a Princess zenéjére állítottuk össze a gyakorlatunk koreográfiáját, s bizakodunk!" - fogalmazott Sipos Mónika.

A debreceni Eb-n október 24-én a férfi és a női egyéni, valamint a csapatverseny selejtezőjét rendezik meg, szombaton a triók és a vegyes párosok selejteznek. A döntőkre valamennyi számban vasárnap kerül sor. A rendezők pénteken 2000, szombaton 2500, vasárnap 4500 nézőre számítanak, s alacsony jegyárakkal igyekeznek szurkolókat csábítani az Eb-re: a vasárnapi programra a legdrágább jegy is csak 1000 forintba kerül, de a diákok és a nyugdíjasok 600 forintos belépőkkel tekinthetik meg a finálékat.

A magyar Eb-csapat:
férfi egyéni: Tyeklár Ramon, Tyeklár Richárd
női egyéni: Rátz Borbála, Sifter Tímea
páros: Szabó Viktóra, Tóth Barnabás
trió: Dóka Gabriella, Sipos Mónika, Lehoczky Adrienne; illetve Horváth Beáta, Réfi Eszter, Szilvás Angéla
csapat: Szabó Viktória, Sifter Tímea, Nagy Brigitta, Járai Dóra, Pelcsinszki Vera, Németh Gyöngyi

Fábik Tibor