Vágólapra másolva!
Juhász Attilát egy évre eltiltotta a hazai és a nemzetközi versenyeken való részvételtől, illetve a férfi tőrválogatottat - Juhász A. mellett Marsi Márkot, Juhász Bencét és Vizler Ádámot - megrovásban részesítette a Magyar Vívószövetség első fokon eljáró fegyelmi bizottsága a havannai világbajnokságon tanúsított sportszerűtlen viselkedésért.

Az együttes helyezetlenül fejezte be szereplését, mivel a helyszíni indoklás szerint - hivatalos jegyzőkönyv ezzel kapcsolatban nem érkezett Magyarországra - agresszív viselkedés miatt, valójában káromkodásért a kizárás sorsára jutott. A csapat a 9-16. helyért először kikapott az amerikaiaktól, majd a hongkongiak ellen lépett pástra. A mérkőzésvezető a magyarok megítélése szerint több egyértelmű szituációban sújtotta őket, emiatt többször tiltakoztak. Az egyre paprikásabb hangulatban azután, 32-34-es állásnál újra egy emberként protestáltak, Juhász Attila Istenre való utalását pedig fekete lappal "honorálta" a bíró.

A keddi fegyelmi tárgyaláson valamennyi érintettnek lehetősége nyílt az események felelevenítésére, ezt követően hozta meg a határozatát a dr. Torday Kálmán vezette háromfős testület. Az elnök azt mondta, hogy az esetleges fellebbezésre 15 nap áll rendelkezésre. Ha erre sor kerül, a másodfokú fegyelmi bizottság jár el.

"Ez küzdősport, amelyben nemcsak azért kell harcolni, hogy tust adjunk, hanem azért is, hogy meg is ítéljék azt" - reagált a határozatra Juhász Attila, aki jelezte: súlyosnak találja a büntetést. Mint mondta, már csak azért is, mert a tavalyi vb-n kizárt olasz csapatból náluk senkit sem tiltottak el, a francia Attely pedig doppingolás miatt is csak 10 hónapos felfüggesztést kapott.