Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia jól kezdett a műkorcsolya Grand Prix-sorozat második állomásán, a Skate Canada viadalon; az Eb-bronzérmes magyar versenyző a rövid program után a negyedik.

A hat állomásból álló, meghívásos Grand Prix-sorozatban az első verseny a Skate America volt, ezen a 22 éves tiszaújvárosi korcsolyázónő nem indult (általában az elitből mindenki maximum két versenyen vehet részt), így igazából most, a kanadai Mississaugában tesztelheti az új programjait. Ezeket az elmúlt idényhez hasonlóan az orosz Alekszej Morozov állította össze.

Az idei Eb-n bronzérmet szerzett Sebestyén keringőre összeállított rövid programjával jól mutatkozott be (egyetlen apró hibája akadt, a dupla Axelből két lábra érkezett), hiszen az immár új rendszerben tevékenykedő pontozók a 11 induló közül a negyedik helyre sorolták.

Első számú korcsolyázónőnk - s egyúttal a téli olimpiai sportágak első számú magyar képviselője - többek között a vb- és Eb-ezüstérmes orosz Szokolovát is megelőzte. A rövid program után az élen az olimpiai és vb-4. amerikai Cohen áll, második a junior világbajnok japán Ota, s a harmadik helyen is egy japán, Arakawa található.

"Nagyon örülök, hogy hibátlan rövid programot tudtam bemutatni, s most még magasabb pontszámot kaptam, mint a Skate Americán" - nyilatkozta a 19 éves Cohen, aki a GP-sorozat első versenyét egy héttel ezelőtt megnyerte.

Skate Canada, nők, rövid program: 1. Cohen (amerikai) 71,12 pont, 2. Ota (japán) 63,90; 3. Arakawa (japán) 58,20; 4. Sebestyén Júlia 57,62; 5. Szokolova (orosz) 51,86; 6. Basova (orosz) 51,26.

Az Európa-bajnok orosz Tatjana Totmanyina és Makszim Marinyin nyerte a párosok versenyét, másodikként a vb-aranyérmes kínai Hszüe Sen, Csao Hung-po

páros, végeredmény:
1. Tatjana Totmanyina, Makszim Marinyin (orosz) 194,02 pont
2. Hszüe Sen, Csao Hung-po (kínai) 191,80
3. Dorota Zagorska, Mariusz Siduek (lengyel) 171,75

Fábik Tibor