Vágólapra másolva!
A hét végén Párizsban folyatódik a műkorcsolya Grand Prix-sorozat, s a Trophée Lalique viadalon az Eb-bronzérmes Sebestyén Júlia is indul. A 22 éves tiszaújvárosi versenyző két hete a Scate Canada versenyen a harmadik helyen végzett, s ha ezt az eredményt megismételné a francia fővárosban, akkor esélye lehetne a GP-döntőbe kerülésre is. 

A hat állomásos Grand Prix-sorozat jelenleg a "félidejénél" tart. A Skate America, a Skate Canada és Kína-kupa már lezajlott, most következik a Trophée Lalique, majd jön az Orosz-kupa, a záró verseny pedig a Japán-kupa lesz. Az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség) beosztása alapján minden versenyzőnek csak két, előre meghatározott viadalon van lehetősége pontszerzésre. S a GP-n kizárólag a meghívottak szűk köre vehet részt.

Sebestyén a Skate Canadán életében először lett dobogós felnőtt GP-versenyen, az amerikai Cohen és a japán Arakawa mögött végzett a harmadik helyen. Cohen viszont a GP-t tekintve hiába győzött, mivel őt a Skate Americára és a Trophée Lalique-ra osztották be, így nem kaphatta meg az első helyért járó 12 pontot. De ezzel együtt a többiek sem kerültek előrébb, Arakawa 9, Sebestyén 7 pontot kapott. (Ha nincs "komplikáció", akkor az első nyolc 12, 9, 7, 5, 4, 3, 2, és 1 pontot kap.) Három verseny után az összesítésben Sebestyén 7 pontjával a 6-7. helyen áll, s ha Párizsban is jól szerepel, akkor van esélye, hogy bekerüljön a decemberben Colorado Springsben rendezendő Grand Prix-döntő hatos mezőnyébe. Cohen a Skate America versenyt is megnyerte, s kétségkívül Párizsban is favorintnak számít. De Sebestyén szintén jó formában van, amit bizonyít, hogy egy hete Gelsenkirchenben, a Bofrost-kupán is a harmadik helyet szerezte meg.

"A Skate Canadán is jól sikerült az új kűröm, de múlt héten Németországban még jobban, s bízom benne, hogy Párizsban is hibátlanul futok majd. Az ügyben nem számolgatok, hogy a GP-döntőbe kerüléshez most hány pontot kellene szereznem, mert ezt szinte lehetetlen megjósolni" - mondta el a szerdai elutazása előtt Sebestyén Júlia.

A Trophée Lalique indulói a nőknél: Cohen, Liang (amerikaiak), Calvez, Didier (franciák), Sebestyén Júlia, Lautowa (osztrák), Dytrt (német), McCorkell (angol), Drei (finn), valamint a GP-n kívül Arakawa (japán).

Fábik Tibor