Vágólapra másolva!
A rövid program után Sebestyén Júlia a harmadik helyen áll a párizsi műkorcsolya Grand Prix-versenyen, a Trophée Lalique-viadalon.

Az idei malmői Eb-n harmadik helyen végzett Sebestyén Júlia két héttel ezelőtt a Skate Canada Grand Prix-versenyen is bronzérmes lett, s felnőtt GP-ről ez volt az első érme. Most jó esélye van a másodikra, hiszen a Párizsban zajló a Trophée Lalique-viadalon a rövid program után a harmadik helyen áll, s a negyedikhez képest jelentős az előnye. A 12 induló között vezet a Skate America és a Scate Canada versenyt egyaránt megnyerő olimpiai negyedik helyezett amerikai Sasha Cohen, a második helyen a japán Arakawa áll. Sebestyén mögött a házigazdák reprezentánsa, Calvez következik a negyedik helyen. A férfiak versenyében a rövid program után az olimpiai ezüstérmes orosz Pljusenko áll az élen.

"Nagyon örülök, mert jól futottam" - mondta Sebestyén. "Minden eltervezett elemet sikerült megcsinálnom a rövid programban, és ez a lényeg!"

Eredmények, nők, rövid program:
1. Cohen (amerikai) 69,38; 2. Arakawa (japán) 62,34; 3. Sebestyén Júlia 58,44; 4. Calvez (francia) 47,90; 5. Drei (finn) 47,52; 6. Dytrt (német) 46,30.

Férfiak, rövid program: 1. Pljusenko (orosz) 75,35; 2. Takahashi (japán) 71,31; 3. Weiss (amerikai) 65,90.

Fábik Tibor