Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok mindkét egyest megnyerte, így magabiztosan vezet Belgium ellen a női teniszválogatottak Fed-kupájának elődöntőjében, Moszkvában. A másik találkozón a házigazda Oroszország nem tudott előnyt szerezni Franciaországgal szemben.

Az Egyesült Államok-Belgium találkozó első mérkőzésén Lisa Raymond villámgyőzelmet aratott Els Callens ellen. A második összecsapás viszont maratoni küzdelmet hozott: a világranglistán 337. Kirsten Flipkens csak 3 óra 11 perces játék után adta meg magát a jóval előkelőbb helyen sorolt Meghann Shaughnessynek (17.).

Az első nap után döntetlenre áll a házigazda Oroszország, illetve Franciaország párharca. Az első találkozón a WTA-világbajnokság döntőse, Amélie Mauresmo magabiztosan, két játszmában győzte le Vera Zvonarjevát, s ezzel előnyhöz juttatta a franciákat.

A második mérkőzés lényegesen nagyobb izgalmakat tartogatott: az előzetesen esélyesebbnek vélt Anasztaszija Miskina az első játszmát elvesztette, majd a másodikban hatalmas csatában, meccslabdát hárítva nyert rövidítésben. A mindent eldöntő szettben a legjobbkor, 6:5-ös vezetésnél tudta elvenni a kétszeres Grand Slam-győztes Pierce adogatását, ami az egyenlítést jelentette az oroszok számára.

Fed-kupa, Világcsoport, elődöntő

Egyesült Államok - Belgium 2-0
Raymond - Callens 6:2, 6:1
Shaugnessy - Flipkens 6:7, 7:6, 9:7

Oroszország - Franciaország 1-1
Zvonarjova - Mauresmo 2:6, 2:6
Miskina - Pierce 4:6, 7:6, 7:5

Folytatás csütörtökön újabb két egyessel és a párossal.