Vágólapra másolva!
A 2002-es New Orleans-i ritmikus gimasztika világbajnokságon győztes orosz csapat egyik tagja "műfajt váltott": a 19 éves Maria Sztolbova a Playboy címlapján tündököl, s bekerült a "Supermodel of the World"orosz versenyének 20-as döntőjébe.

Maria Sztolbova a 2000-es sydneyi olimpiáról lemaradt, csak második számú tartalék volt az orosz együttes kéziszercsapatban, s ezt bánhatta, mert társai megnyerték az ötkarikás játékokat. A 2002-es New Orleans-i világbajnokságon már is ő csapattag volt, s összetettben aranyérmes lett. Az idei budapesti világbajnokságon részt vett együttesből megint kimaradt, s ebbe a csapatba már nehéz lenne bekerülnie, mert a Budapest Sportarénában verhetetlen volt, mind a három aranyat besöpörte.

Sztolbova egy ideje már kacérkodik a modellkedéssel, s a 178 cm magas, 54 kg-os testsúlyú, "egyéb vonatkozásban" 87-62-85-ös méretekkel rendelkező 19 éves permi lányt a Renessans ügynökség foglalkoztatja.

Sztolbova éppen a hét végén került be a "Supermodel of the World" orosz versenyének 20-as döntőjébe, de előtte a Playboynak is modellt állt, s egyből a címlapra került.

Fábik Tibor