Vágólapra másolva!
A teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnoksága, a 2004-es szezon nyitótornájának számító 16. Hopman-kupa különlegesen színvonalas nyitányt ígér, miután ott lesz a pályára lépők között az amerikai Serena Williams, a belga Kim Clijsters, valamint az ausztrál Lleyton Hewitt és a cseh Jiri Novak. A tornára - első ízben - meghívást kapott a magyar együttes is.

A január 3. és 10. között zajló, 1,24 millió dollár összdíjazású viadalon hét ország biztos résztvevő, Mandula Petra és Sávolt Attila a selejtezőben, a torna nyolcadik, még kiadó helyéért küzd meg a kanadaiakkal (Mauren Drake és Frank Dancevic).

"Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak bennünket a tornára. Azt hiszem, Drake ellen van esélyem, s meglátjuk, mi lesz a vegyespárosban. Mindenesetre szorgalmasan edzek, szeretnék jó formában érkezni a Hopman-kupára: nagyszerű lenne, ha sikerülne feljutni a főtáblára" - mondta Mandula, aki naponta három tréninggel készül a januári megméretésre.

Sávolt Attila indulása sokáig bizonytalan volt, a magyar játékos ízületi bántalmai miatt öt hónapot hagyott ki, csak három hete kezdte meg az edzéseket, ám a jelek szerint Perthben már teljesen fitt lesz.

Valamennyi találkozón két egyesre (1-1 férfi és női), illetve egy párosra kerül sor. A csoportgyőztesek játsszák a döntőt.

A csoport:
Egyesült Államok (S. Williams, Blake)
Csehország (Strycova, Novak)
Franciaország (Mauresmo, Santoro)
Oroszország (Miskina, Szafin)

B csoport:
Belgium (Clijsters, Malisse)
Ausztrália (Molik, Hewitt)
Szlovákia (Hantuchova, Kucera)
Magyarország (Mandula Petra, Sávolt Attila) vagy Kanada (Drake, Dancevic)